Stak af til DM-sejr

DM for Hopper blev et løb med masser af dramatik og helt i H C Andersens ånd, hvor den grimme ælling til slut vandt

Knud Mønster og Stickittothem hentede indvendige Beatriz kørt af Nicolaj Andersen lige før målstregen. Foto: KM Foto/Dansk Hestevæddeløb
Knud Mønster og Stickittothem hentede indvendige Beatriz kørt af Nicolaj Andersen lige før målstregen. Foto: KM Foto/Dansk Hestevæddeløb

Nu er Stickittothem absolut ikke nogen 'grim ælling', men travhesten var ikke tillagt nogen vinderchance, i DM for Hopper, hvor Bikini og Patricia Hastrup var de eneste, som var omtalt som vinderchancer.

Men alle løb skal som bekendt køres, og den første vigtige hændelse i løbet skete fra start, da Patricia Hastrup fik tusindben og galopperede i spidskampen og blev diskvalificeret.

Stickittothem, stak til spids for Knud Mønster, og han slap siden spidsen til Bikini efter 500 meter, som blev kørt efter 1.10,2.

Iskold på tre skridt
Nu fik Bikini fred i spids, da Amulet i dødens ikke ville frem og presse på, og der skete ikke noget før Beatriz angreb stærkt i tredje spor fra bagfeltet.

Og så kom dramatikken, da Bikini gik iskold på tre skridt, da Beatriz kom frem i sidste sving, og fra inderbanen slap Stickittothem lige nøjagtigt ud fra inderbanen, da Amulet ikke kunne dække af, og så var det et spørgsmål om Beatriz lod sig indfange, og det blev hun 50 meter før mål, hvor Stickittothem gik forbi til en sikker sejr før Beatriz og en godt afsluttende Tourmalet.

Jeg kom heldigvis ud, da Amulet hang lidt, men der var ikke to centimers plads i overskud

Bikini var langt efter i mål, og hun er sikkert ramt af det sygdom, som har floreret i stalden hos Jeppe Juel.

Vindertiden blev 1.14,9a/2140m og der var 60.000 kr. i førstepræmie.

Tager gerne til Solvalla
Knud Mønster var selvsagt godt tilpas efter sejren og havde denne kommentar til Fast Track:

- Den var godt med fra start, hvor det gjaldt om at komme til indersporet, og som Bikini gik sidst i Aalborg, var jeg godt tilfreds med at slippe til Den. I sidste sving gik Bikini træt på en gang, men jeg kom heldigvis ud, da Amulet hang lidt, men der var ikke to centimers plads i overskud.

- Jeg følte, at jeg kunne nå Beatriz, og sejren blev sikker. Jan har lavet et utroligt godt arbejde med hende, og jeg tror hun starter næste gang om fredagen på Solvalla i Elitloops-wekenden, hvor jeg gerne kører igen.

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer