Annonce:
Annonce:

Steen Juul har frit valg på alle hylder

Ugens Staldbesøg: Charlottenlund-træneren har stalden fyldt med gode fire-årige heste – men hvem af dem kører han selv i Jydsk 4-årings Grand Prix og Travderbyet

Steen Juuls stald tæller flere af favoritterne til Derbysejren i august. Foto: Jonas Olufson
Steen Juuls stald tæller flere af favoritterne til Derbysejren i august. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Trav

Ekstra Bladet præsenterer en opdatering af Derbybarometeret, og det domineres i høj grad af heste fra Steen Juuls stald. Helt i toppen er Børge, der gik et imponerende løb i Sprintermesteren, hvor hesten blev toer.

Tredjepladsen indtager Bvlgari Peak. Den har vundet seks ud af syv løb i år, mens Bali dykker fra tredje- til sjettepladsen efter en skuffende indledning på sæsonen, og den fjerdehest er Bivo Torkdahl.

Selvfølgelig en succes for Danmarks træner nestor, men det stiller også Steen Juul i en situation, hvor han til Jydsk 4-årings Grand Prix i begyndelsen af juli og sidste søndag i august til Travderbyet skal vælge, hvilken hest han selv kører.

En situation, som han har stået i mange gange før.

Annonce:

- Man håber jo aldrig, at man skal stå i den situation, men det kan nok ikke undgås. Vi har syv fireårige hingste eller vallakker, og Børge, Bvlgari Peak og Bali rangerer jeg over de andre. Det er klart, at hvis de kommer i samme kvalifikationsløb i Aarhus, så bliver det svært at vælge, siger Steen Juul til Ekstra Bladet.

- Er det noget, som man kan blive uvenner med hesteejerne over?

- Ja. Det kan man godt. Skal man undgå det, så kræver det en åben dialog, hvor jeg skal melde ud, hvorfor jeg vælger, som jeg gør, og også fortæller hvem der kan køre heste i stedet. Det gælder om, at hesteejerne ikke skal føle sig vragede, siger Steen Juul.

Han holder en kort pause og siger:

- Det behøver heller ikke være en ulempe at få en anden kusk.

- Det kan jo sagtens være, at Bali har fordel af en anden kusk. Det kan være, at den ligger bedre til Arvid Olsen, der har en anden hånd end mig. Eller en anden, der ikke har de blokeringer overfor hesten, som jeg har.

Det kører nemlig ikke som smurt i olie for Bali, der ejes af en kæmpe anpartsstald omkring Charlottenlund Travbane. Den har startet tre gange i år uden, at den har været på skamlen.

Annonce:

Seneste galopperede den fra start i Billund til Sprintermesteren. Der sad Steen Juul selv bag hesten, mens Børge, der blev toer i samme løb, blev kørt af Henrik Lønborg.

- Jeg kunne ikke selv have kørt bedre end ham.

- I det hele taget er det ikke så afgørende, hvem der kører, bare man får fat i en af de kuske, der ofte kører de store løb. Det vigtigste er, at hestene topper på dagen, siger Steen Juul.

- Men du vil vel også gerne selv vinde travderbyet?

- Ja. Det skal der ikke herske nogen tvivl om. Men hvis jeg skulle vælge i dag, så ville det være umuligt at vælge. Der er ingen af de tre, der skiller sig afgørende ud endnu. Det er jo lige som et cykelløb. Selv om de samme ryttere stiller op mod hinanden, så er det sjældent, at det er den samme, der vinder. Det handler om taktik og positionerne undervejs, og hvem sidder med på det rigtige tidspunkt. Hvis det var så let, så gik charmen jo væk ved sport, siger Steen Juul.

 

Steen Juul om sine fire heste på listen

Bvlgari Peak har været overlegen i flere af sæsonens løb. Foto: Hesselborg Foto
Bvlgari Peak har været overlegen i flere af sæsonens løb. Foto: Hesselborg Foto
 

Børge har fordel af Aarhus-banen

Annonce:

- Den viste ved andenpladsen i Sprintermesteren, den form, som jeg troede, den havde ved sæsonstarten. Desværre fik jeg den startet med en halsinfektionen, men i Billund viste den opadgående form. Det var en super præstation af både hest og kuskl.

- Børge er stærk og reel. Jeg tror, at den er helt med fremme i storløbene. Især i Aarhus, hvor den piver igennem rundt i de skarpe sving. Det er der mange af de andre heste, der slet ikke kan.

Bvlgari Peak har vundet på billig baggrund

- Det er virkelig en hest under udvikling, og jeg bliver mere og mere tilfreds med hesten. Det går den rigtige vej. Den har fået nogle sejrene i en lav klasse på en lidt billig baggrund, men jeg tror, at den kan være med i storløbene. Den har et lille minus med Aarhus-banen.

 

Bali er for ambitiøs

Annonce:

- Den har ikke indfriet forventningerne. Den gik pænt på Jägersro-banen, men der var ikke rigtig skub i ham. I Sprintermesteren viste den opadgående form, men nerverne spiller den et puds. Jeg håber, at sporlodtrækningen kan hjælpe den lidt. Hvis den får bagspor, så får den alligevel handicap, men jeg håber på startspor lidt ude på vingen, hvor den kan gå lidt hurtigere frem. Bali vil gerne konkurrere med de andre allerede inden starten går. Den vil gøre det så godt, og bliver derfor lidt for ambitiøs. Jeg prøver at vise den tillid, men vi er i tidsnød.

 

Bivo Torkdahl kan tage en præmie

- Det er en hest, der har fordel af distancerne. Den vandt godt nok i et billigt løb på Charlottenlund i en 1.15-tid i volterne. Det er en ærlig og fin hest, der kan plukke en præmie i de store løb eller være med helt fremme i trøstløbene. Det afhænger lidt af kvalifikationsløbene.

 

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: