Annonce:
Annonce:

Steen Juul: Ingen modtager ordrer fra mig

- Ingen kusk har modtaget ordre fra Steen Juul om at slippe føringen. Og den opgivne tid for første kilometer i det pågældende løb kan umuligt passe. Det siger Steen Juul i kølvandet på søndagens Fireårsprøve, hvor han sejrede med Chablis foran staldkammeraten Chock Nock.

Steen Juul tager til genmæle efter  insinuationer om, at der skulle være tale om staldkørsel eller et aftalt positionsbytte i kvalifikationen til Jydsk 4-årings Grand Prix. Foto: Jonas Olufsson
Steen Juul tager til genmæle efter insinuationer om, at der skulle være tale om staldkørsel eller et aftalt positionsbytte i kvalifikationen til Jydsk 4-årings Grand Prix. Foto: Jonas Olufsson
Annonce:
Følg Trav

OBS! Efter offentliggørelsen af denne artikel oplyser Dansk Hestevæddeløb, at den opgivne mellemtid på Fast Track var forkert. Den er rettet til en hurtigere tid. (19. juli 2018)

I kølvandet på søndagens Fireårsprøver på Jydsk Væddeløbsbane har der været kommenteret flittigt på hændelsen, da Ken Ecce en kilometer inde i løbet afgav føringen med Chock Nock til hestens træner, Steen Juul og Chablis.

Overfor Dansk Hestevæddeløb går Steen Juul skarpt i rette med insinuationer om, at der skulle være tale om staldkørsel eller et aftalt positionsbytte.

- Det er netop for at eliminere mistanke om staldkørsel, at jeg sætter gæstekuske på. Det er derfor Christian (Steen Juul-medarbejder Christian Clausen, red.) ikke vil køre.

Annonce:

- Tænk sig, hvis det var Christian som havde sluppet føringen forleden, hvilken ballade det så havde medført, siger Steen Juul og tilføjer om sin opfattelse af situationen:

- Som jeg også sagde straks efter løbet, så blev jeg overrasket over, at Ken slap spidsen. Jeg ville blot have sat mig op i en 'blød dødens' med Chablis, ligesom jeg gjorde med Champions Peak, men så tog Ken farten ud, hvorefter jeg tænkte, at så kunne jeg lige så godt køre frem.

Det har aldrig været på tale
Steen Juul er pikeret over at blive skudt i skoene, at han skulle have sendt gæstekuske ud med ordrer om at slippe til sig selv.

- Jeg har aldrig givet ordre om at slippe, om så det har været Jeppe Juel, Birger Jørgensen, Thomas Uhrberg, Bent Svendsen eller andre. Tværtimod har jeg ofte sagt til de kuske, som er ansat hos mig, at de er nødt til at vise, at de er slået, hvis de kommer til at sidde ved siden af mig i løbene, så det ikke kan opfattes, som om at de lader mester vinde, siger Steen Juul.

Hvis der kan findes en kusk, som jeg nogensinde skulle have givet ordre om at slippe til mig, så deponerer jeg licensen i morgen
Annonce:

Træneren påpeger, at han forsøger at undgå mistanke om staldkørsel ved at engagere de bedste gæstekuske, som er til rådighed.

- Vi generer selvfølgelig ikke bevidst hinanden, når vi er staldkammerater, men hvis der kan findes en kusk, som jeg nogensinde skulle have givet ordre om at slippe til mig, så deponerer jeg licensen i morgen, siger Steen Juul.

- Det har aldrig været på tale. Jeg tror ikke på, at der findes kuske i dag som ikke kører for vinde. Ken må have vurderet, at han ville få en bedre placering til Chock Nock ved at slippe, men det står helt og holdent for hans egen regning.

Ken Ecce: Arbejder i hesteejerens interesse

Ken Ecce afviser, at han havde aftalt noget med Steen Juul på forhånd. Foto: Lasse Jespersen
Ken Ecce afviser, at han havde aftalt noget med Steen Juul på forhånd. Foto: Lasse Jespersen

Overfor Dansk Hestevæddeløb afviser Ken Ecce da også kategorisk, at han og Steen Juul skulle have aftalt noget på forhånd.

Jeg arbejder i hesteejerens interesse, og det er for at få Chock Nock i finalen
Annonce:

- Det har vi overhovedet ikke. Jeg slap, fordi Steen Juul kom frem og trykkede på. Jeg så, at Jeppe Juel (Cool Shadow, red.) sad i andet par udvendigt, og tænkte: Jeg bliver i hvert fald ikke nummer to, hvis jeg lader Steen sidde udvendigt, så bliver jeg kun tredje.

- Jeg arbejder i hesteejerens interesse, og det er for at få Chock Nock i finalen. Der var på ingen måde tale om staldkørsel, siger Ken Ecce og tilføjer, at han også bliver forbandet over at læse påstandene om staldkørsel.

Forkert kilometertid?
I øvrigt mener Steen Juul, at det medvirker til at forvrænge billedet af hændelsesforløbet, at den første kilometer blev opgivet til at være afviklet i 1.21,4, hvilket skulle have gøre det ekstra plausibelt for Ken Ecce at forsvare føringen.

- Allerede der falder logikken fra hinanden. Tiden for den første kilometer kan umuligt passe. Skulle den have været afviklet i 1.21,5, så skulle jeg have kørt 1.11,5 den sidste kilometer, for at Chablis skulle kunne vinde på 1.16,5, og det er ikke fysisk muligt på Jydsk Væddeløbsbane, siger Steen Juul.

Steen Juul og Chablis kørte først over målstregen søndag i Aarhus. Foto: Ole Hindby/Dansk Hestevæddeløb
Steen Juul og Chablis kørte først over målstregen søndag i Aarhus. Foto: Ole Hindby/Dansk Hestevæddeløb

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: