Succes-træner har emne klar til Liga 1

Bad Moon Risning skal i år vokse sig ind blandt de allerbedste danske heste

Peter Rudbeck bruger altid Birger Jørgensen som kusk. Her står de begge ved siden af Bad Moon Rising. Foto: Lasse Jespersen
Peter Rudbeck bruger altid Birger Jørgensen som kusk. Her står de begge ved siden af Bad Moon Rising. Foto: Lasse Jespersen

Succers-amatøren Peter Rudbeck har tavlt i disse uger.

Søndag vandt Stand And Deliver Liga 1-finalen i Aalborg. På søndag starter han Årets danske Travhest 2017 Dontpaytheferryman på Charlottenlund Travbane.

Han er ekspert i ungheste, men med Stand And Deliver har han vist, at han også formår at føre hestene videre efter fireårssæsonen, hvor de største årgangsløb er afgjort.

Kom ud af tågen
Næste emne er Bad Moon Rising, der har startet en gang i år, men der kunne ingen - bortset fra kusken Birger Jørgensen og de næmeste konkurrenter se hesten, for det var totalt tåget i Aarhus.

- Jeg synes den virkede stærk, men den havde lidt problemer med den hårde bane i svingene, men kom rimelig ubrugt i mål, og det var positivt.

- Jeg føler han har hjerte og lungekapacitet til at kunne begå i Liga 1. Jeg er ret optimistisk med hensyn til fremtiden.

Hvordan vurderer du i øvrigt springet mellem 4-års toppen og Ligaen som 5-års?

Der er forskel i løbsafviklingen, og det kræver lidt tilvænning, modsat er de unge heste er lidt mere modige og ikke så afhængige af positionerne – så med lidt fornuft i manageringen, bør springet kunne klares i løbet af fem-års sæsonen, men fakta i Danmark er jo bare at rimelig få heste klarer springet, siger Peter Rudbeck.

Han planlægger, at Bad Moon Risning skal starte i Femårseliten på Musketerdagen i Skive i slutningen af april.

- Jeg vil gerne, at den får et løb inden den dag, men de er svære at finde i den her klasse, siger Peter Rudbeck til Ekstra Bladet.

Revanche til Derbyvinderen

Stoffer i Stalden: Birger er i særklasse  

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub