Svensker skal køre Balotelli

Anders Pedersen kører selv Bayblade i Dansk Trav Derby og henter Thomas Uhrberg til sin anden derbyhest

Anders Pedersen udtalte sig til Ekstra Bladet efter Derbyprøverne. Her undgår han bevidst at svare på, hvordan kuskefordelingen skulle være. Video: Anders Stoffer

Travtræner Anders Pedersen har fået løst sit dilemma med kuske i Dansk Trav Derby.

Den nordjyske træner kvalificerede to heste til Danmarks største travløb om 14 dage, og det er jo umuligt at køre begge i samme løb.

Ekstra Bladet kan nu afsløre, at det bliver den svenske kusk Thomas Uhrberg, der skal køre Balotelli. Dermed kører Anders Pedersen Bayblade.

- Jeg har valgt Thomas Uhrberg, fordi han kender hesten. Det er vigtigt, at vi får en kusk, der ikke stresser hesten. Han har kørt den før, og han var sidste år meget imponeret over Balotelli, som han allerede der gav prædikatet Top 5-hest, siger Lars Larsen, der ejer fodbold-hesten.

Thomas Uhrberg kørte blandt andet hesten i et løb på Åby-banen, hvor de blev nummer to.

- Den rundede hele feltet og var langt foran, men den troede løbet var slut, og derfor blev den slået, siger Lars Larsen, der understreger, at alt er forgået i ro og mag.

Ville gerne have haft dansk kusk
Anders Pedersen begrunder sit valg sådan:

- Balotelli er den af de to heste, der er lettest for en anden at køre. Jeg er tilfreds med, at vi har fundet en kusk, som hesteejeren er tilfreds med. Thomas Uhrberg er en rigtig god kusk. Personligt kunne jeg godt have tænkt mig, at en af mine danske kolleger, havde fået chancen, men det vigtigste er, at Lars Larsen føler sig godt behandlet, siger træneren.

Begge heste forventes at spille afgørende roller i Dansk Trav Derby. Således vandt Balotelli sit kvalifikationsløb, mens Bayblade blev toer i sit efter galop kort efter start.

Bayblade, der blev nummer to bag Bali i Derbyprøven, var den hest, der afsluttede stærkest af alle Derbykandidater. Foto: Lasse Jespersen
Bayblade, der blev nummer to bag Bali i Derbyprøven, var den hest, der afsluttede stærkest af alle Derbykandidater. Foto: Lasse Jespersen

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen