Tragikomisk DM-løb

Søndagens hovedløb på Charlottenlund Travbane er det bedst besatte i mange år - samtidig er to travbaner lukningstruede

Derbyvinderen Repay Merci har haft en fantastisk sæson. Foto: Lasse Jespersen
Derbyvinderen Repay Merci har haft en fantastisk sæson. Foto: Lasse Jespersen

Dansk travsport er ude i en gevaldig rutsjetur. I denne uge blev det offentliggjort, at travbanerne på Falster og i Odense står til lukning fra nytår. Samtidig stiller sporten det bedste felt i mange, mange år til DM for Travheste. Det foregår søndag på Charlottenlund Travbane.

Knud Mønster stiller op med Danmarks p.t. bedste hest, Repay Merci.

 Se også: Lader op til fransk eventyr

– Banelukninger er det værste, der kan ske. For mig er det en skam, at politikerne ikke hjælper sporten til at få etableret et nordisk spilleselskab.

– Nu skal vi spare, og jeg håber virkelig, at man sparer på administrationen og ikke på præmiebudgettet, siger Knud Mønster.

Søndag er der 100.000 kroner til DM-vinderen.

Selv om Repay Merci har startet i verdenseliten i de seneste starter, så føler kusken sig på ingen måde som sikker vinder af DM-løbet.

– Det er en lidt speciel hest, som jeg ikke bare kan bruge fra start ved at køre til spids. Jeg er afhængig af, hvad de andre gør undervejs. Det er ikke altid, at det giver sejr, men Repay Merci er en hest, som jeg kun har været skuffet over meget få gange, siger Skive-træneren til Ekstra Bladet.

– Det er et fint felt, og det bliver spændende for publikum at se de bedste danske heste møde hinanden. Uanset resultatet så synes vi, at Repay Merci er Danmarks bedste hest – og sådan tror jeg også, at Jeppe Juel synes om Stelon, selv hvis den ikke vinder, siger Knud Mønster..

EKSTRA BLADETS SPILFORSLAG

Charlottenlund, søndag 4. oktober

V5-forslag

V5-1: 4-2

V5-2: 1-7-2

V5-3: 6-8-3-7-2

V5-4: 4-5-2-8

V5-5: 3

120 kroner

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer