Trav-Mogens tipper: Varm i koldblodsløbet

Der er gode råd og fiduser til weekendens store travspil i Sverige og Danmark

Örjan Kihlström er svensk topkusk, og han er en fidus i koldblodsløbet.
Örjan Kihlström er svensk topkusk, og han er en fidus i koldblodsløbet.
Følg Trav

V75 Boden spilstop lørdag kl. 20.30

Bemærk at det er aftenløb i denne uges V75-spil.

Weekendens hjemmebanehåb

Easy Tiger Pellini (2 i V75-3) har fået et godt startspor, og jeg synes, hesten rummer enorm udvikling. Den er feltets mindst rutinerede med sine kun syv starter, hvoraf de fire er vundet. Kapacitetsmæssigt synes jeg ikke, den virker dårligere end de andre. Hesten er i mine øjne Bodens bedste bud på en hjemmebanesejr i V75-løbene.

Weekendens koldblodige

Tangen Haap (10 i V75-4) løb et overbevisende løb senest, hvor den kom hjem på en fin tid, og den afsluttede bedst af alle i det løb. Denne gang er løbet ganske vist 500 meter længere, men det, tror jeg kun, er en fordel for hesten. Kan kusken Björn Karlsson får hesten fejlfrit fra start, så tror jeg, den ender som vinderen.

Bemærk i øvrigt at topkusken Örjan Kihlström kører Polar Northug (6), der i sine hidtidige otte starter i år ikke er blevet dårligere end nummer to. Denne gang er konkurrencen hårdere, end den har prøvet før, men det er en hest, der rummer udvikling, så vil man gardere favoritterne, så er Polar Northug et godt bud.

V5 Aarhus spilstop søndag kl. 13.35

Weekendens fidus

Speedy Højlund (7 i V5-1) er ikke nogen  dårlig hest, og jeg tror, den ender langt fremme her selv fra startspor syv. Hesten er en stærk og reel type, der tåler at bestille noget, hvilket den sikkert også kommer til fra dette startspor.

Weekendens spørgsmålstegn

Bali (2 i V5-3) synes jeg er feltets bedste hest lige i øjeblikket, men den skal lige have fortalt, at det gælder om at trave lige fra start. Det går ikke, at den sætter fra start i galop, for konkurrenterne venter ikke på den. Senest i Billund lavede den en af de bedste præstationer i Sprintermesteren med den ophentning, den lavede efter en dum startgalop. Startsporet tæt på inderbanen virker som en stor fælde, men får Steen Juul prikket starten, tror jeg ikke, de slår hesten her. Værst imod er vel Blachman (4), men jeg synes ikke, den har set godt ud i sine hidtidige to starter i år.

Weekendens sikre

Barolo (7 i V5-4) er en af Danmarks bedste fire års hopper. Jeg ser den som favorit til sejren både i prøven på søndag og i Jydsk 4-års Hoppe Grand Prix to uger efter. På søndag, tror jeg, Jeppe Juel kommer tidligt til føring, og så bliver hesten der, til målstregen er passeret.

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

De står tilbage og ligner idioter

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.