Derbybarometeret

Stoffer i stalden: På søndag stiger derbyfeberen, når de 12 heste til årets største danske løb findes

Ekstra Bladets to derbyfavoritter Repay Merci og Rolf Lynghøj gjorde op om sejren i Jydsk 4-årings Grand Prix i begyndelsen af juli. (Foto: Lasse Jespersen)
Ekstra Bladets to derbyfavoritter Repay Merci og Rolf Lynghøj gjorde op om sejren i Jydsk 4-årings Grand Prix i begyndelsen af juli. (Foto: Lasse Jespersen)

Det er livets vigtigste dag for de fireårige travheste på søndag. 10 af de 12 deltagere til årets travderby – søndag 26. august – skal findes via Derbyprøverne på Charlottenlund Travbane. Her er Ekstra Bladets liste over derbyfavoritterne.

1REPAY MERCI 
Kusk: Knud Mønster
Skives hedeste derbybud vandt Jydsk 4-årings Grand Prix i Aarhus. Den er stærk, og derbyets lange distance på tre kilometer kommer hesten til gode.

2ROLF LYNGHØJ    
Kusk: Thomas Bonde
På hjemmebanen i Aarhus gik Rolf Lynghøj fænomenal på andenpladsen i Jydsk 4-årings Grand Prix efter en startgalop. Men Repay Merci beholder førstepladsen, for ingen ved, om den havde kræfter i overskud.

3REBUS
Kusk: Flemming Jensen
Her med lidt over to uger til derbyet ligner det et opgør mellem de to førstnævnte heste. Hvor skal overraskelserne komme fra. Flemming Jensen gav Rebus et svært Jydsk 4-årings Grand Prix. Måske der er kræfter gemt i hesten fra Aalborg-banen.

4ROBIN LASER
Kusk: Birger Jørgensen
Aarhus-træneren Kaj Jensen har stor tiltro til Robin Laser, og med Birger Jørgensen som umiddelbar kusk, så ligner det en konstellation, der kan dukke op som den helt store overraskelse. Verdensmesteren kan give sin hest et roligt løb.

5 RAVENNA
Kusk: Thomas Fischer
Charlottenlund-hesten har tidligere vist stor kapacitet, men har skuffet i år, hvor den har haft svært ved at finde løbsformen. Men skulle den pludselig finde noget af sit gamle jeg, kan det være Derbyets darkhorse.

Husk Ekstra Bladet følger kvalifikationen til Dansk Travderby med liveopdatering

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen