Stoffer i stalden: Fyrand, du er dumpet

Kommentar: Dette Elitloppet bliver aldrig legendarisk - feltet var for dårligt, mener Ekstra Bladets Anders Stoffer

Den bedste hest i Elitloppet-weekenden var Local Conch - desværre var den ikke med i hovedløbet. (Foto: Lasse Jespersen)
Den bedste hest i Elitloppet-weekenden var Local Conch - desværre var den ikke med i hovedløbet. (Foto: Lasse Jespersen)

MIN GODE TRAVVEN Morten kan takke Tore Fyrand for, at han ikke får udbytte af mit spillerråd fra vinter. Dengang satte Morten sine sparepenge til odds 60 på Local Conch, som vinder af Elitloppet. Og havde det ikke været for den norske sportschef på Solvalla, så havde Morten i dag kunne hæve sine penge, for venner og fjender – efter Elitloppet-weekend er der kun en konklusion at drage: Local Conch var den bedste hest.JEG SKAL DA nok lige love, for at kampvognen, som svenskerne kalder, Flemming Jensens traver har udviklet sig til at blive en lavtflyvende jetmaskine. Den fløj over banen i det lille Elitloppet i 1.10,0 – en toptid, som ingen var i nærheden søndag i det rigtige Elitloppet.

Hele lørdag undveg Flemming Jensen at kommentere på den manglede udtagelse til årets travfest – et klogt træk – ikke mindst fordi han lod Local Conch vise den kæmpe brøler, som Tore Fyrand begik ved ikke at udtage Local Conch - og for dens sags skyld også Classic Grand Cru…

Frejdigt fortalte Flemming Jensen efter opvisningen med føring på omkring 20 meter det meste af vejen, at der skam var meget mere tilbage i hesten efter den danske rekord.DER VAR ALT for mange fusere i Elitloppet. Der kunne sagtens have været pillet tre-fire svenske gulddvisionsheste ud af løbet – det havde i den grad pyntet. Heldigvis stod aktørerne for dramatikken. En målfoto-afgørelse, og med den forkerte hest på vinderpladsen til at begynde med. Jo – spændingen var intakt i lang tid efter løbet.Hatten af for Brioni, den viste, at det var kuskens skyld, at finaledeltagelsen hang i så tynd en tråd efter første semifinale, hvor der skulle en udelukkelse til, førend Joakim Lövgrens hest modtog den fjerde og sidste finalebillet. Han kan sende tre millioner gode tanker til sin canadiske kollega bag Define The World.1.10,5 BLEV VINDERTIDEN i Elitloppet – altså et pænt stykke fra Local Conchs vindertid. Travløb skal køres, inden vinderhesten bliver udrådt. Det rigtige Elitloppet 2011 blev desværre aldrig kørt – dertil var Tore Fyrands hjemmearbejde desværre alt for ringe.Revanchen må danskerne tage i Copenhagen Cup søndag 12. juni. Som det ser ud nu, så stiller dansk travsport med det stærkeste hold nogensinde: Indløbsrækkefølgen kan bliver: Local Conch – Wishing Stone og Classic Grand Cru! Gå med i Lunden – tag dannebrog med, det får du brug for!Ekstra Bladet travnyheder er her: ekstrabladet.dk/trav

0 kommentarer
Vis kommentarer