Stoffer i stalden: Mathilde vejer mest

Kommentar: Ekstra Bladets Anders Stoffer begrunder valget af Mathilde Trøjborg som årets hest

Så overlegen var Mathilde Trøjborg, da hun sidst i juli travede den hurtigste tid nogensinde af en danskfødt hest. (Foto: Lasse Jespersen)
Så overlegen var Mathilde Trøjborg, da hun sidst i juli travede den hurtigste tid nogensinde af en danskfødt hest. (Foto: Lasse Jespersen)

MATHILDE TRØJBORG eller Okay Bee. Det var det reelle valg, som Ekstra Bladets Travredaktion stod over for i kåringen af årets danske travhest.LAD OS SLÅ fast med det samme: Okay Bee har haft en forrygende derbysæson. Ingen andre har nogen sinde krydret en fireårssæson med at vinde Sprintermesteren i Billund, Jydsk 4-årings Grand Prix, Derbyet og Aalborg Store Pris. Det er egentlig helt okay - og det ville i 99 ud af 100 tilfælde give de sidste gram på vægtskålen.MEN MATHILDE vejer bare mest i år. Det er egentlig ikke pænt at sige om en dronning. Men nu har Ekstra Bladet aldrig været royalt. Alligevel må vi bare tilslutte os jubelkoret omkring travets dronning.VI SUGER EN slurk af vores Mathilde kakaomælk. 15 sejre i 18 starter. Svenskerne, der ellers sidder på tronen i Norden, har allerede indordnet sig under Mathildes styre. En gang - da Flemming Jensen for første gang pillede alle gang pillede alle skoene af hoppen - har hun tabt i Sverige.Siden holdt hun syv gange legestue hinsidans.HELDIGVIS HAR Mathilde Trøjborg også været vist frem på de danske baner. Hun var først i mål i DM for Hopper. Hun mistede dog sejren, da Flemming Jensen kørte for tæt på Årets Travhest 2009: Nobodybeatsthebeat.MATHILDE TRØJBORG var inviteret til EM-løbet Åbys Stora Pris. Træneren takkede nej. Tre løb på samme dag var for hårdt et program. I stedet kom debuten blandt hingstene i N. J. Koster Memorial på Charlottenlund Travbane. Og her kunne ingen true Mathilde Trøjborg .NÆSTE ÅR SKAL den danske jernlady formodentlig ud blandt Europas allerbedste heste.Viser hun samme takter i den kommende sæson, så har Danmark en hest, der kan stikke mulen frem i selv de største løb.Hvor bliver det spændende.