Succesfuld dansk togt i Norge

Kommentar: Nu skal lederne leve op til den sportslige succes i travsporten, siger Ekstra Bladets Anders Stoffer

Det var en overlegen sejr, da Tano Bork vandt EM for tre-åringe travheste. (Foto: Hesteguiden.com/Travogalop.dk)
Det var en overlegen sejr, da Tano Bork vandt EM for tre-åringe travheste. (Foto: Hesteguiden.com/Travogalop.dk)

SOM ET VIKINGETOGT tog danskerne til Oslo midt på ugen, og de hentede byttet hjem.

Tano Bork og Christian Lindhardt viste Europa, at dansk travsport kan være med på allerhøjeste niveau. I EM for Treåringer vandt de en overlegen sejr.

Det er en triumf uden lige i nyere tid for dansk travsport, og når kendere samtidig ved, at de danske treåringer har været utrolige lige i denne sæson, så er det et bevis på, at der er mange danske talenter på vej mod Europas elite.

DET BLEV TIL mere end en international sejr. For derbytreeren Stelton, der har været helt overlegen i Danmark i efteråret, tog en sejr for Jeppe Juel i fireårseliten – modstanderne var ikke i så høj klasse, som i EM-løbet, men sejren var endnu et bevis på, at det emmer af klasse i dansk travsport.

De to friske sejre viser også, at dansk travsport er mere end Flemming Jensen og Steen Juul. Førstnævnte runder med stor sandsynlighed de 10 millioner i indkørte præmier i år, og travsportens grand old man har stalden fyldt af konkurrenter, der er værdige til give Tano Bork kamp til stregen i Derbysæsonen til sommer.

DE SPORTSLIGE RESULTATER kommer på trods af, at travsporten i Danmark mister publikum og at antallet er opdræt går samme vej som tilskuertallet.

Modtrækket har været en handlingsplan, hvor det eneste udbytte indtil nu har været at flytte eksisterende ansatte og bestyrelsesmedlemmer til nyoprettede direktørstillinger.

Sporten har satset entydigt på, at filmen om Tarok vil trække folk til sporten, men langt de fleste biografer fik hurtigt nok af halv tomme sale og satte andre film på plakatten. Filmen får svært ved at runde 100.000 solgte billetter.

Kravet til overlevelse er, at sportens ledere nu indtager samme professionalisme som de succesfulde danske travtrænere, og begynder at arbejde med nutidens succes fremfor fortidens.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere