Dem må vi have nogle flere af

Kommentar: Golden Cup-løbet holdt høj klasse, og Ekstra Bladets Anders Stoffer har opskriften på flere løb af den slags

Her vinder Jeppe Rask 150.000 kroner ved at være først på stregen i Golden Cup-finalen. (Foto: KM Foto)
Her vinder Jeppe Rask 150.000 kroner ved at være først på stregen i Golden Cup-finalen. (Foto: KM Foto)

Jeppe Rask
Utrolig køligt kørt af en 22-årig knægt. Han kørte som en gammel ræv

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

HVIS TRAVSPORTEN I Danmark overlever, så hedder en af fremtidens helte Jeppe Rask.

Den 22-årige langlemmede kusk viste formidabel kørsel, da han onsdag eftermiddag var oppe mod Danmarks bedste kuske i Golden Cup-finalen. Der var alene en kuskepræmie på 150.000 kroner til vinderen, og det betyder, at der ingen giver ved døren.

TRODS MANGLENDE RUTINE holdt Jeppe Rask i den grad hovedet koldt. Han sad bomstille bag H R Arn i begyndelsen af opløbet. Jeg tog mig selv i at tænke, jamen Jeppe, du kører om 150.000 kroner, hvorfor driver du ikke din hest. Og jeg tilhører bestemt ikke den lejr, der synes, at det er fedt at se en kusk animere hesten med pisk.

Jeppe kom i gang, da konkurrenterne nærmede sig. Men han viste en uhørt rolighed - sin unge alder til trods.

SELVE FINALEN VAR af topklasse. Hestene stod godt til hinanden. Der var højt tempo undervejs, og Knud Mønsters ord på forhånd om, at man mister sejren, hvis man laver den mindste fejl ramte i plet.

Feltets bedste hest var Flemming Jensens Sensei, men kusken fejlbedømte situationen, da han gik frem udvendigt på Shogun og Christian Lindhardt. Spidsen blev ikke afleveret, for ingen lader døren står på klem i det her selskab, hvor der er én vinder og ni tabere.

GOLDEN CUP-KONCEPTET er verdens længste forspil.

Igennem det meste af et år bliver der kørt en masse indledende løb. For mig virker det som om, at man forsøger at holde stillingerne undervejs hemmelige. Der er ikke landet en eneste pressemeddelelse i min indbakke undervejs, og når man kigger i baneprogrammerne, så har jeg haft svært ved at orienteret mig.

Måske er det tid til at genoverveje konceptet, for klimakset i produktet er eder-banke-mig godt.

MIT FORSLAG ER at ændre de indledende runder fra en måned til cirka et kvartal.

Køre syv-otte indledende løb og lade de 15 bedste kuske på listen køre semifinaler og en kvartalsfinale efter det nuværende system. Vinderen af kvartalsfinalen får 25.000 kroner i kuskepræmie, og de fire bedste går til årsfinalen.

Det koncept køres igennem fire gange, inden 16 kuske gør op om den endelige sejr efter semifinale-modellen fra i år, hvor minimum de fire kvartaltsvindere og de fire toere får to chancer.

I ÅRSFINALEN ER er der så stadig 150.000 kroner til vinderen. På den måde får travsporten fem spændende Golden Cup-finaler.

Sæt i sving - for de løb må vi have nogle flere af.

I ØVRIGT MENER JEG, at det er fedt, at Jeppe Rask vandt. Nu har han grundkapitalen, når han skal være travtrænerEkstra Bladets Travside: ekstrabladet.dk/trav

0 kommentarer
Vis kommentarer