Flåede feltet totalt i stykker

Kommentar: Værsgo, Danmark – her er en dansk travhest i absolut verdensklasse, siger Ekstra Bladets Anders Stoffer i sin derbykommentar

39 år efter Tarok – 22 år efter Rudolf Le Ann. Der er langt mellem de rigtige store stjerner – men nu er den her. Danmark har en derbyvinder, der tilhører verdenseliten.

Og det var en helt fantastisk præstation, som Winston Sisa leverede i Dansk Trav Derby. Den flåede feltet fra hinanden – og den gjorde ene og alene ved at holde farten højt gennem hele løbet. Winston Sisa fik ikke meget foræret i løb – lige bortset fra konkurrenternes hårde udgangstempo.

Skives store derbyfavorit fik en elendig start og var bagerst i feltet gennem første sving. Det er meget sjældent, at angreb i travsporten bliver sat ind i begyndelsen af et sving. Winston Sisa fik lov til at gå andet sving i tredje spor.

  Trav - 31. aug. 2015 - kl. 12:43 Dansk stjerne vil også være favorit i Sverige

Jan Dahlgaard kunne have knust Steen Juul og Wishing Boy allerede tidligt i løbet, men favoritparret satte sig stille og roligt udvendigt på førerhesten. Den position som de fleste travheste hader. For her er der flere meter pr. omgang end førerhesten, og der er ingen, der skaber læ. Fremragende travheste har tabt travderbyet fra den position – men Winston Sisa var så meget bedre end konkurrenter, at det ikke betød en fløjtende fis.

Den sidste af Derbyets tre omgange var en fornøjelse at se. I hvert fald, hvis man kiggede på Winston Sisa, der bare øgede forspringet. Ejere og trænere af de andre deltagere led på sidelinjen. Det var stort set kun Wizard Simoni, der kunne følge nogenlunde med. Det var ærgerligt, at den galopperede fra start, for den kunne have været en glimrende medløber, og så havde den verdensrekord, som Winston Sisa forberede, været trykket endnu mere i bund. Hesten fra Nordsverige var en værdig toer – men om Derbyet havde været kørt 100 gange, så havde den aldrig vundet.

Trav - 31. aug. 2015 - kl. 07:00 Kan være med i verdens hårdeste løb

Løbets næstfavorit, Wishing Boy, var totalt fladmast, og fik kun sjettepladsen - den sidste præmie. Den kæmpede bravt for at komme i mål, men skridtene blev kortere og kortere. Derfor var det noget uventet den mindst betroede Gordon Dahl-hest, United K K, der blev staldens bedste. En tredjeplads kørt hjem af træneren selv – der med en af feltets mindst betroede heste kørte indenom stort set hele vejen.

Trav - 30. aug. 2015 - kl. 21:34 Købte derbyvinderen for spotpris

De fleste af de øvrige heste havde brug for mund-til-mule-metoden, da de kom i stald.

For de mødte en verdensstjerne, der bliver interessant at følge fremover. I dag er der lavet en fanside for Winston Sisa på facebook. Det er bare om at melde sig på, for den hest kommer til at give Danmark mange gode oplevelser i fremtiden. En verdensstjerne har gjort sin entre.

Trav - 31. aug. 2015 - kl. 08:40 Holdt løfte til barnebarn

2 kommentarer
Vis kommentarer