Stoffer i Stalden: Birger er i særklasse

Kommentar: Ekstra Bladets Anders Stoffer ser tilbage på Liga-finalerne i Aalborg – se sammendrag herunder

Stoffer i Stalden: Birger er i særklasse

Hvordan gik det i Liga-finalerne. Se indslaget herover. Tv: Fast Track/Ekstra Bladet

Se sammendraget af Ligafinalerne herover

FINALERNES HELT. To sejre til Birger Jørgensen, en til Steen Juul og to til Flemming Jensen. Det var travsportens grand old men, der prægede Liga-finalerne i Aalborg.

Med 40.000 kroner til vinderhestene i de fem finaleløb, bliver der ikke givet ved dørene – og d’herrer ved, hvornår man skal slå til: På de største løbsdage.

I særklasse var Birger Jørgensen, der tog endnu to skridt mod sejr nummer 9000.

Han vandt elitefinalen med Stand And Deliver, og han slog også til i den næsthøjeste klasse med sejr til Twilight D. Især i Liga 2 viste han, at verdensmesterskabet på cv’et ikke var en tilfældighed.

Birger Jørgensen vandt både Liga 1- og 2-finalen. Foto: Hesselborg Foto/Dansk Hestevæddeløb
Birger Jørgensen vandt både Liga 1- og 2-finalen. Foto: Hesselborg Foto/Dansk Hestevæddeløb

Men det fede var den måde, som Birger Jørgensen tog sig tid til at forklare de taktiske overvejelser til Fast Track efter sejren. Hvor var det skønt – grundigt og meget mere informativt, når han desværre for ofte falder i den anden grøft og siger: Jeg var heldig.

Det er Birger Jørgensen nemlig sjældent. Han er hamrende dygtig. Ikke bare fordi han er god til at læse sin egen køretur – han kender alle konkurrenterne og ved, hvad de har at køre med. Heldet følger den ihærdige.

FINALERNES NEDTUR. Uden tvivl Jeppe Juels heste. Og skuffelsen stod malet i ansigtet på den ambitiøse travmand, da han blev interviewet til Ekstra Bladet. Stort set alle heste fra stalden var langt under vanlig standard. Der må være sygdom i stalden, og nu skal der krydses fingre for, at Tripolini V P ikke er ramt, for allerede på lørdag skal den og Repay Merci forsvare dansk travsport ved Klosterskogen Grand Prix i Norge.

FINALERNES SKULDERKLAP. Vi kender vist alle det at vente gæster til en stor middag, og der så indløber afbud kort tid inden.

Lige præcis sådan må holdet bag Fast Track have følt Liga-finalerne. For første gang skulle alt rulles ud. Studie på banen. Ekstra kamera i startvognen – og så er det bare en Thyco Brahes dag, hvor teknikken svigter.