Travbane vil gerne videreføre Prins Henriks Cup

Jydsk Væddeløbsbane modtager nyheden om prinsens dødsfald med stor sorg - banedirektør håber, at travløbet Prins Henriks Cup fortsætter

Der var kys til vinderhesten, da Prins Henrik i 2016 for første gang fik sit eget løb på travbanen i Aarhus. Foto: Anders Brohus
Der var kys til vinderhesten, da Prins Henrik i 2016 for første gang fik sit eget løb på travbanen i Aarhus. Foto: Anders Brohus

Selv om Prins Henrik afgik ved døden tirsdag aften, så er det langt fra sikkert, at prinsens travløb lider samme skæbne.

Det fortæller Flemming Sunn, der er direktør ved Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus til Ekstra Bladet.

- Lige nu er det selvfølgelig uklart, hvad fremtiden bliver for Prins Henriks Cup. Vi havde i samarbejde med kongehuset planlagt løbet til 2. april, hvor det passede med regentparrets besøg i Aarhus. Nu skal vi i dialog med kongehuset.

- Det vil være en stor ære for os, hvis vi i fremtiden fortsat kan afholde løbet og på den måde være med til at ære Prins Henriks minde, siger direktøren til Ekstra Bladet.

Løbet var nogle af de sidste offentlige begivenheder i Aarhus, hvor Prins Henrik deltog.

Tog væddeløbselskerne med storm
Flemming Sunn fortæller, at det er en stor ven af travsporten, der er gået bort.

- Vi har modtaget meddelelsen om Prins Henriks død med stor sorg. Han var en stor personlighed, der viste engagement og interesse i forhold til sine besøg på banen.

- Prins Henrik var meget spørgende og lyttende, og hans humør var meget smittende. Han tog væddeløbselskernes hjerte med storm, fortæller Flemming Sunn.

Som direkte naboer til Marselisborg Slot har væddeløbsbanen i Aarhus haft fælles interesser med kongehuset.

- Prinsen har været på banen i flere omgange. I 2001 deltog han i et ponyløb i forbindelse med Aarhus Festuge, og så har vi løbende holdt kontakten, siger direktøren.

- I 2016 var der en interesse for at Prins Henrik lagde navn til Prins Henriks Cup. Han var så glad for arrangementet, at vi aftalte, at det skulle være en årlig tilbagevendende begivenhed, siger Flemming Sunn til Ekstra Bladet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Prins Henrik var i fornemt humør. Foto: Anders Brohus Danske kongelige Påske-genopstandelse: Kong Henrik gav mule-kys

To skjorteknapper var sprunget op, da en veloplagt Henrik uden sikkerhedsfolk blev budt velkommen til påsketrav og Prins Henriks Æresløb af Dansk Supermarkeds-ejeren Karin Salling. (Foto: Anita Graversen) Samfund Kong Henrik lod knapperne springe

2 kommentarer
Vis kommentarer