Huxi for sulky

Stald 02: Ekstra Bladets Travklubs hest The Huxi har nu fin fart i benene

Morten Friis på træningstur med Morten Friis. (Foto: René Schütze)
Morten Friis på træningstur med Morten Friis. (Foto: René Schütze)

The Huxi nærmer sig første start med hastigt trav.

Det fortæller Morten Friis om Ekstra Bladets Travsklub treårige hest.

- The Huxi får en masse træning. Vi er begyndt at træne ham i sulky cirka hver 10. eller 12. dag alt efter, hvordan det passer. Der er han begyndt at udvikle sig i positiv retning. Han får hele tiden mere fart i kroppen, og jeg vil tro, at vi starter ham om tre-fire måneder. Sådan ser det i hvert fald ud nu.

Morten Friis forklarer træningsmetoderne.

- Når han ikke træner for sulkyen, så går han interval-træning.

- Det betyder, at vi kører cirka en kilometer i 1:40-tempo (36 km./t.). Derefter skridter hesten i cirka 1 minut og 10 sekunder, inden hesten igen går et interval. Det foregår i tungt sand, og The Huxi går fem-seks af sådanne heat på en træningsdag, siger Morten Friis.

Se også: Sådan tegner du dig for en anpart

- Når han træner i sulkyen, så kører vi først to kilomter med uret i 1:35-tempo (38 km./t.). Derefter skridter hesten i seks-syv minutter, og så kører vi to minutter mod uret. Den første kilometer i 1 minut og 30 sekunder (40 km./t.) og så den sidste kilometer i fuld fart. Topfarten for The Huxi er lige nu 1.25-1.26 (42,1 km./t.).

- Jeg har et rigtig godt indtryk af ham. Han gør det hele på sådan en god måde. Han er lidt slasket, og han spekulerer ikke så meget over det, som han laver. Det er meget positivt, for det er tegn på, at hjernen fungerer. Hesten føler ikke, at det er hårdt arbejde, og det betyder, at der mere tilbage i ham. Han er også lidt magelig i det.

Ekstra Bladets Travklub er travstalde, der er opdelt i 100 anpart. Hver stald har to travheste. I denne hos Morten Friis er hestene The Huxi og Race Cowboyland. Det koster 450 kroner i indskud at købe en anpart. Det månedlige udgift er 200 kroner. Præmiepengene som hestene løber udloddes til anpartshaverne.

Ekstra Bladets Travklub: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere