Jeg frygtede at sidde i sækken

V65 Skive: Flemming Jensen stækkede Race Cowboyland, der blev toer i Liga 2-løbet

På første omgang. Race Cowboyland sidder lige bag Flemming Jensens Sonof Montecristo. (Foto: Lasse Jespersen)
På første omgang. Race Cowboyland sidder lige bag Flemming Jensens Sonof Montecristo. (Foto: Lasse Jespersen)

SKIVE (Ekstra Bladet): Race Cowboyland gik til Travliga 2-løbet i Skive som favorit, men da løbet var slut måtte Morten Friis se sig slået af Flemming Jensen, der kørte Sonof Montechristo.

Det afgørende slag kom til at stå i løbets start, for der overraskede Flemming Jensen nemlig ved at sende sin hest forbi Ekstra Bladets Travklubs hest.

Se også: Sådan tegner du dig for en anpart

- Flemming Jensens overraskede mig ved at være så hurtig fra start. Da vi havde spor 1, så kunne jeg ikke sætte mere fart på Race Cowboyland inden svinget, sagde Morten Friis.Starten til Liga 2-løbet går. Race Cowboyland i indersporet. Lige ved siden af er Sonof Montecristo. (Foto: Lasse Jespersen)
Starten til Liga 2-løbet går. Race Cowboyland i indersporet. Lige ved siden af er Sonof Montecristo. (Foto: Lasse Jespersen)


Han placerede Race Cowboyland lige bag Flemming Jensen - velvidende, at fra den position har man lov til at angribe indenom i opløbet på Skive-banen.

Men Morten Friis skulle snart komme til at svede på solskinsdagen. For Flemming Jensen satte i den grad tempoet ned. Hestene stod nærmest stille på den første kilometer, hvor tidsnoteringen lød på beskedne 1.21,1 efter en kilometer. Det var ensbetydende med, at alle ville have kræfter til sidst, også Flemming Jensens hest i front.

Se også: Jagter Tarok-rekord fra 1977

Men det skulle blive værre.

- Det så ud til, at Flemming Jensen var ved at slippe fronten til Birger Jørgensen og Ourselves. Det var jeg godt nok bange for, at det ville ske.

Skete det, så ville Race Cowboyland være lukket inde i sækken uden muligheden for at angribe. Derfor smuttede Race Cowboyland et spor ud i en trængt situation, hvor Rene Kjær måtte holde Obelix Damhus tilbage. Fynboen råbte højt af Morten Friis i den situation.

- Morten var ikke flink ved mig der, men vi kører jo snævert, sagde Rene Kjær efter løbet.

Flemming Jensen fortalte i sejrsinterviewet, at han under løbet var helt opmærksom på Morten Friis i Ekstra Bladets dragt.

- Jeg overvejede meget at slippe Birger Jørgensen til fronten, selv om han ikke kørte en favorit, men jeg så, at Morten Friis skiftede til andet spor, og så var det ikke nødvendigt, siger Flemming Jensen, der afviste Race Cowboylands angreb i opløbet.Løbet er afgjort. Flemming Jensen afviser Morten Friis i opløbet. (Foto: Lasse Jespersen)
Løbet er afgjort. Flemming Jensen afviser Morten Friis i opløbet. (Foto: Lasse Jespersen)


Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer