Månedens hesteejer: Ekstra Bladets Travklub

Travklubben opnåede i maj stor succes med Race Cowboyland, der choksejrede på Copenhagen Cup-dagen

Det var tilfredse anpartshavere, der mødte Morten Friis og Race Cowboyland i vindercirklen efter sejren på Copenhagen Cup-dagen. (Foto: Lasse Jespersen)
Det var tilfredse anpartshavere, der mødte Morten Friis og Race Cowboyland i vindercirklen efter sejren på Copenhagen Cup-dagen. (Foto: Lasse Jespersen)

Ekstra Bladets Travklub er en af landets mest velfungerende anpartsstalde. Den har været i gang i nogle år, og i sidste og specielt i denne sæson har klubben haft stor sportslig succes. Det udløser nu titlen som maj måneds hesteejer hos Dansk Hestevæddeløb.

Successen er først og fremmest kommet i hus via staldhesten Race Cowboyland, der i sidste måned gav sin 100 mands store ejerkreds en enorm oplevelse, da den foran et tusindtalligt publikum på Charlottenlund Travbane vandt et V75-løb på Copenhagen Cup-dagen til det tårnhøje vinderodds 103,3.

Om den oplevelse fortæller den ene af travklubbens ophavsmænd, Mogens Jensen, følgende:

Det var næsten helt surrealistisk, da Race Cowboyland blæste forbi feltet i opløbet

- Det var en fantastisk oplevelse. Helt, helt fantastisk. Vi vidste godt, at vi havde en god hest, men på forhånd havde vi egentlig blot håbet på, at Race Cowboyland kunne tage en femteplads, siger han.

- Det var næsten helt surrealistisk, da Race Cowboyland blæste forbi feltet i opløbet. Der er jo utrolig mange hesteejere, der går rundt et helt liv uden at være i nærheden af at vinde et V75-løb. Men pludselig stod vi i vindercirkelen, og det var helt overvældende for de mange medlemmer i travklubben, forklarer Mogens Jensen til danskhv.dk.Race Cowboyland ved den overraskende sejr på Copenhagen Cup-dagen. (Foto: Lasse Jespersen)
Race Cowboyland ved den overraskende sejr på Copenhagen Cup-dagen. (Foto: Lasse Jespersen)


Præmierne er en biting
Race Cowboylands to starter i maj indbragte næsten 115.000 kr. i præmier. Penge, der naturligvis er et kærkomment tilskud til driften, men som ifølge Mogens Jensen ingenlunde er det primære mål med travklubben.

- Jeg vil næsten sige, at præmiepengene er en biting. Selvfølgelig skal der helst penge i kassen, men at være med i travklubben er en hobby for vores medlemmer, og det er så en hobby, der koster lidt penge som så mange andre hobbies – og det må den gerne. Vi driver travklubben med det primære mål at få nogle oplevelser, og det har vi i hvert fald fået i denne sæson, siger han.

Se også: Sådan tegner du dig for en anpart

Efter svensk forbillede
Ekstra Bladets Travklub blev udelukkende blevet sat i verden, fordi grundlæggerne, Anders Stoffer og Mogens Jensen, kan karakteriseres som værende travtossede.

- Vi ville gerne have en hest i professionel træning. Derfor studerede vi nøje de forskellige anpartskoncepter, som kørte i Sverige med stor succes. Her var det først og fremmest den store anpartsstald ’Travkompaniet’, der var vores inspirationskilde, forklarer Mogens Jensen.

Se hele artiklen her

De to ville skabe en dansk pendant til Travkompaniet, men dog i en noget mindre målestok.

- Og det projekt fik vi for alvor sat fart på, da vi gennem Carsten Bundgaard fik kontakt med daværende Lunden-træner Magnus Ladegaard. Han præsenterede os for et færdigt koncept, og det blev sådan set startskuddet på Ekstra Bladets Travklub, forklarer Mogens Jensen.

To stalde i Jylland
I dag har Ekstra Bladets Travklub to stalde. Begge stalde indeholder to heste. Stald 1 har hestene Tonicetobetrue og Tabloid hos træner Jeppe Juel i Aalborg.

- Tonicetobetrue har gjort det fornuftigt, men er pt. skadet. Tabloid er vores nyeste hest. Den skal i prøveløb inden for to-tre uger, og det er en hest, vi glæder os til at skulle se i løb, siger Mogens Jensen.

Stald 2 har treårige Wonder Flame og flagskibet Race Cowboyland på staldlisten. Begge står hos Team Friis i Skive.

Tabloid er vores nyeste hest. Den skal i prøveløb inden for to-tre uger, og det er en hest, vi glæder os til at skulle se i løb

- Wonder Flame ser ud til at kunne gå en ganske fin fremtid i møde, og hvad angår Race Cowboyland, så håber vi, at hesten fortsat vil give medlemmerne nogle store oplevelser.

Begge stalde har 100 medlemspladser, og i øjeblikket kan Stald 2 melde alt udsolgt. I Stald 1 er 86 ud af 100 pladser solgte.

- Men kan frit melde sig ud og ind, og selvom der i øjeblikket er ledige pladser i Stald 1, så kan stalden godt løbe rundt rent økonomisk, forklarer Mogens Jensen.Tabloid er den nyeste hest i Ekstra Bladets Travklub. Jeppe Juel sender den i prøveløb om få uger. (Foto: Ole Hindby)
Tabloid er den nyeste hest i Ekstra Bladets Travklub. Jeppe Juel sender den i prøveløb om få uger. (Foto: Ole Hindby)


En månedlig investering
Alle medlemmer i Ekstra Bladets Travklub lægger hver måned 200 kr. i klubkassen. Det er nok til at dække alle driftsomkostninger på to heste.

- Derudover er der – når alle faste udgifter er betalt hver måned – en lille buffer til uforudsete udgifter, siger Mogens Jensen.

Når gevinstkontoen for en af vores heste runder 50.000 kr., så får alle medlemmer i den pågældende stald udbetalt 500 kr. pr. part

At Race Cowboyland har tjent sig selv hjem – og lidt til – kommer også medlemmerne i stalden til gode.

- Det overskud hesten genererer via løbspræmier, går ind på en gevinstkonto. Og når gevinstkontoen for en af vores heste runder 50.000 kr., så får alle medlemmer i den pågældende stald udbetalt 500 kr. pr. part, fortæller Mogens Jensen.

Der bliver dog også reserveret lidt af et eventuelt overskud til nye investeringer.

- Vi ved af erfaring, at vi fra tid til anden bliver nødt til at skifte ud i hestebestanden. Så vi sætter også lidt af, hvis der er behov for at investere i nye heste. Ekstra Bladets Travklub er jo ’ongoing business’, og vi regner absolut med, at vi kommer til at have travheste mange år frem i tiden, siger Mogens Jensen.

TRAVSNAK: MÅNEDENS HESTEEJER

Danske hesteejere skal bringes endnu mere i fokus. Derfor hædrer Dansk Hestevæddeløb ”Månedens Hesteejer” hver eneste måned. Med hædringen følger to gavekort á 500 kr. og en fotoramme.

Månedens Hesteejer kåres ud fra følgende kriterier:

"Hesteejeren har hest/heste i dansk træning. Hædring kan både finde sted ud fra sportslige resultater opnået af en eller flere af hesteejerens heste, men kan også finde sted ud fra andre kriterier såsom et stort engagement i travsporten, et stort arbejde med at udbrede kendskabet til sporten eller en anden form for positiv påvirkning/udbredelse af travsporten."

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer