Basta kan skrive historie

Overrasker Ekstra Bladets Travklubs hest i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix, kan den komme på listen over de største præmier i avisstaldens historie

Basta her med træneren Jeppe Juel. Foto: Ole Hindby
Basta her med træneren Jeppe Juel. Foto: Ole Hindby

Der er 155.000 kroner i førstepræmie, når 12 af landets bedste hopper i Derbyårgangen skal dyste om sejren i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix på lørdag i Aarhus.

Ekstra Bladets Travklub har Basta med i løbet, og hvis den overrasker fra startspor 12, så skriver den historie og kommer med på listen over de største præmier i læserstaldens syvårige historie.

Listen over præmierne kan se under artiklen.

Den toppes lige nu af Race Cowboyland, der vandt 100.000 kroner på Copenhagen Cup-dagen i 2014.

Selv med andenpræmien på 62.000 kroner på lørdag vil Basta klemme sig ind på fjerdepladsen på listen.

Se også: Morten Friis kører Basta

Kører efter en præmie
For bare nogle måneder siden så det ud til, at hoppen ville være blandt de hotteste til sejren, men efter en galop i kvalifikationsløbet er Basta havnet med startspor 12, og derfra bliver det svært.

- Den gik sidste hårde træning mandag morgen, og Basta er på ingen måder blevet dårligere af starten i prøverne. Jeg er tilfreds med formen, siger træneren Jeppe Juel, der overlader styringen af hesten til Morten Friis lørdag.

Han kører selv en af favoritterne Barolo i finalen og vurderer styrkeforholdet mellem de to heste således:

- Som det er nu, så er Barolo bedre. I styrkeforholdet, der sammenligner jeg Basta med Bikini, der er outsider i løbet, som den er gået træning med hele vinteren.

- De to har fulgtes ad, og klart uden det uheld sidst på foråret, der havde Basta været på højde med Bikini. Nu er Basta lidt efter Bikini. Morten må køre efter en god præmie, men havde vi kunne følge planen, så havde vi kørt med om sejren. Vi kigger fremad, der kommer mange andre gode fireårsløb i sæsonen, siger Jeppe Juel.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

2 kommentarer
Vis kommentarer