Buerne er totalt spændte: Kan miraklet ske igen

Ekstra Bladets to bedste heste møder heste, der er tæt på verdenseliten på Copenhagen Cup-dagen

I 2014 kom Race Cowboyland flyvende i opløbet. Den overhalede samtlige konkurrenter på den sidste omgang. Sejren gav 100.000 kroner. Foto: Lasse Jespersen
I 2014 kom Race Cowboyland flyvende i opløbet. Den overhalede samtlige konkurrenter på den sidste omgang. Sejren gav 100.000 kroner. Foto: Lasse Jespersen

Ekstra Bladets spilforslag

CHARLOTTENLUND SØNDAG 13. MAJ
V75 – Spilstop kl. 14.30
V75-1: 6-7
V75-2: 3-4-7-12-8-2
V75-3: 7-9-11-3-8
V75-4: 7
V75-5: 12
V75-6: 1-12
V75-7: 4-3-2
180 kroner

Weekendens overraskelse
Raket Brodde
(2 i V75-2) gik et rigtig godt prøveløb i Aalborg, og jeg er sikker på, hesten kun er blevet bedre siden. Mads Hviid Nielsens hest har fået et perfekt startspor og der skal gå meget galt for at parret ikke får et godt løb undervejs og hesten har tidligere vist at den kan begå sig i denne klasse.

Weekendens favorit i fare
Slide So Easy
(9 i V75-3) har ikke startet siden 10. februar, og selv om Flemming Jensen ofte har hestene klar fra start, synes jeg, det ser ud til at blive en svær opgave. Min favorit i løbet er Something Fishy (7), der senest vandt et 3180 meter langt løb i Odense på en meget overbevisende måde og på en fin tid. Rene Kjærs hest starter desuden 40 meter foran favoritten.

Tips: Mogens Jensen

Egentlig har Copenhagen Cup og Ekstra Bladets Travklub altid passet godt sammen.

Både Race Cowboyland i 2014 og Tonicetobetrue i 2016 har vundet store løb på Danmarks største internationale travdag, og de to har muligheden for nye sejre på søndag, hvor de jagter førstepræmier på henholdsvis 125.000 og 100.000 kroner.

Hestenes trænere regner dog ikke umiddelbart med, at de skal vende om efter løbet og køre tilbage for at få publikums hyldest.

Både Morten Friis og Jeppe Juel siger samstemmende, at de er stolte over, at hestene skal til start på Copenhagen Cup-dagen.

- Det er de dage, vi gerne vil ude at starte, siger Morten Friis.

Uheldig med sporlodtrækningen
Race Cowboyland (8 i V75-6) og Morten Friis skal starte i V75 Sølvdivisionen. Det er klassen lige under Europaeliten. Uheldet har været med læsernes travhest. Den har fået startspor otte – yderst på vingen – og så er løbet i over 95 procents sandsynlighed tabt på forhånd.

Vi må køre på chancen. Det er utur, at vi har fået det nummer

- Det er ikke så godt. Vi må køre på chancen. Det er utur, at vi har fået det nummer, og Race Cowboyland kan være syv-otte stykker, og så alligevel gå hamrende godt, siger Morten Friis.

Race Cowboyland vandt faktisk fra spor otte i 2014 – det gav over odds 100 i vinderspillet.

Sprinter skal ud på langdistancen
I dagens langdistance er det Tonicetobetrue (8 i V75-3), som Jeppe Juel tester.

Hesten har ry for at være bedst på sprint, og derfor var det overraskelse, at Jeppe Juel valgte den lange distance.

Tonicetobetrue vandt 80.000 kroner, da den i 2016 vandt på Copenhagen Cup-dagen. Foto: Lasse Jespersen
Tonicetobetrue vandt 80.000 kroner, da den i 2016 vandt på Copenhagen Cup-dagen. Foto: Lasse Jespersen

- Den gik super godt i langdistanceløb på Jägersro-banen, og jeg vidste, at der kom sindssygt gode heste i Sølvdivisionen. Til gengæld stod den godt til i det her løb, siger Jeppe Juel.

Får vi en præmie, kan vi stadig være tilfredse

- Realistisk må vi se i øjnene, at Tonicetobetrue ikke har nogen vinderchance, men vi er stolte over, at være med på Danmarks største travdag, og jeg tror, at den tager en god præmie. Modstanderne er bare for gode, og vi har spændt buen utroligt hårdt. Får vi en præmie, kan vi stadig være tilfredse, siger træneren.

Han er overrasket over, at hesten i år har nået nye højder med sejr i den danske elite.

- Generelt er jeg vældig tilfreds med hesten. Den har igen i år hævet sig et stykke. Udviklingen er opadgående. Faktisk var jeg indstillet på, at den havde nået toppen af sin ydeevne, men det har den da gjort til skamme, siger Jeppe Juel og giver grunden til succesen.

- Det er en hest, der elsker at træne og være med til travløb.

Også Tonicetobetrue har tidligere udført mirakler på Copenhagen Cup-dagen. Da den vandt i 2016 var det fra startspor 12, og det var der kun få, der regnede med på forhånd.

Vil du være hesteejer med Ekstra Bladet
Du kan opleve suset som hesteejer med Ekstra Bladets Travklub. Et medlemsskab koster 200 kroner i måneden, og lige nu er der anparter ledige i en pakke, der dækker ejerskab af Tonicetobetrue og Cassiopeia B F. Skriv til travklub@eb.dk for at høre mere.

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

1 kommentar
Vis kommentarer