Ekstra Bladets Travklub frikendt for doping

- Der faldt en sten fra mit hjerte, da jeg fik at vide, at jeg blev frikendt, siger travtræner Ole Bender, der havde træneransvaret for hesten Vilbert

Vilbert her med Ole Bender i sulkyen. Foto: Lasse Jespersen
Vilbert her med Ole Bender i sulkyen. Foto: Lasse Jespersen

Det har været nogle hårde måneder for travtræner Ole Bender. I slutningen af november blev travhesten Vilbert, der dengang var ejet af Ekstra Bladets Travklub, testet positiv for mavesårsmedicin i forbindelse med en dopingprøve.

Træneren var dengang helt uforstående overfor, hvordan hesten havde fået medicinen i kroppen.

Dansk Travsports Centralforbund meddeler på sin hjemmeside, at Ole Bender er frikendt. Der er så lidt af stoffet Omeprazol i prøverne, at Vilberts prøve skal betragtes som negativ.

Den afgørelse letter Ole Bender.

Det skriver DTC på trav.dk

Den internationale organisation, EHSLC, der er ansvarlig for fastlæggelse af de forskellige værdier i forbindelse med analyser af dopingprøver, har tidligere i 2017 besluttet et rapporteringsniveau for mavesårspræparatet, omeprazol i plasma. Denne nye værdi (i stedet for en nultolerance) var imidlertid ikke tilgået SVA (samarbejdspartneren i det skandinaviske samarbejde) på tidspunktet for analysen af dopingprøven fra Vilbert (og en svensk hest).

En semikvantificering af mængden i Vilberts prøve har vist sig under det i EHSLC’s fastsatte rapporteringsniveau.

Ud fra ovennævnte har SDK besluttet, at prøven fra Vilbert skal betragtes som negativ.

- Der faldt en sten fra mit hjerte, da jeg blev ringet op og fik fortalt, at der ikke blev nogen sag, siger den fynske travtræner til Ekstra Bladet.

- Det har været en hård periode, hvor jeg har været meget fortvivlet. Det er røget rigtig mange tanker gennem mit hoved, hvor jeg både har tænkt på hesten og min egen fremtid inden for travsporten.

- Nu får de positive tanker heldigvis et løft opad igen, siger Ole Bender.

Stadig uforstående

Ole Bender glæder sig over, at de positive tanker nu kan vende tilbage. Foto: Lasse Jespersen
Ole Bender glæder sig over, at de positive tanker nu kan vende tilbage. Foto: Lasse Jespersen

Han forstår stadig ikke, hvordan stoffet, der ikke er præstationsfremmende, er endt i Vilbert.

- Jeg er meget glad for at det er en lille mængde for det er lettere at forstå, men jeg er stadig uforstående overfor, at det kan være i prøven. Det er dejligt, at den sag nu er ude af verden. Det hele er blevet lidt nemmere nu, siger han.

Ekstra Bladets Travklub var ved at opløse stalden hos Ole Bender på grund af for få solgte anparter. Vilbert var solgt den inden, at resultatet af prøven blev offentliggjort. De nye ejere valgte, at fastholde handlen, og hesten vandt for dem lørdag i Billund.

- Jeg er glad for, at Vilbert kom til et sted, hvor den ville få det godt. De får meget glæde af den hest, siger Ole Bender.

Journalisten til denne artikel er bestyrelsesmedlem og anpartshaver i Ekstra Bladets Travklub

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

1 kommentar
Vis kommentarer