Fremragende aften i Skive

Ekstra Bladets Travklubs hos Morten Friis fik både en sejr og en andenplads mandag aften

Morten Friis gav sejrsinterview efter sejren med Amour Laser. (Foto: Henrik Schou)
Morten Friis gav sejrsinterview efter sejren med Amour Laser. (Foto: Henrik Schou)

Smil og glæde tørrede regndråberne væk hos medlemmerne af Ekstra Bladets Travklub i Skive mandag aften.

For Morten Friis kørte både en sejr og en andenplads hjem til de 100 anpartshavere.

Sejren kom med Amour Laser, og det var noget af en overraskelse, for hoppen har i den grad underpræsteret siden den kom til Team Friis midt i foråret. Men i den fjerde start viste Amour Laser endelig lidt af sit store talent.

Morten Friis havde bestemt sig for et afventende løb, og det passede åbenbart perfekt til hoppen. Amour Laser kom ind i opløbet som en af de sidste heste, men på få meter rundede hoppen alle andre og vandt en let sejr.

- Jeg har aldrig kendt magen, siger Morten Friis lige efter sejren.

- Det er en hoppe, der ikke er nem at blive klog på. Jeg havde alt at køre med, da vi kom over mål.. Nej. Den gik kanongodt.

Hvornår troede du på sejren?

- I sidste sving, der kunne jeg mærke, at Amour Laser bare ville fremad, og jeg sag med alle kræfter sparet. Jeg vendte aldrig pisken i kørselsretningen, og der var fuld fart over mål.

Du virker meget overrasket?

- Jeg kan ligeså godt sige det, som det er. Da vi trænede i lørdags, der sagde jeg til de andre, at Amour Laser gør ikke mange flere starter for os, hvis ikke den gør det bedre. Og i dag var det bare en helt anden hest.

Hvordan vil du forklare forvandlingen?

- Det er et godt spørgsmål. Jeg håber ikke, at det var en enlig svale, og nu skal den have flere chancer hos os. I seneste start fik den nok frisk luft for tidligt. Det var en helt anden hest, da den sad i ryg denne gang. Jeg har aldrig oplevet sådan en forvandling, siger Morten Friis.

Vindertiden for Amour Laser 1.17,9/2060 meter autostart.

Race Cowboyland fik et et hårdt løb
Inden havde Morten Friis hentet en andenplads med Race Cowboyland. Den kunne intet gøre mod Rina Chen Hai, der er en af Danmarks hopper. Godt nok havde Race Cowboyland brugt nogle kræfter i starten af løbet for at komme til spids, men selv uden det, havde det været svært at tage kampen op med Birger Jørgensens elitehoppe.

- Den gik også kanon godt. Jeg havde ikke forventet, at jeg skulle bruge så mange kræfter på at holde Obelix Damhus ude. Derefter kom Rene Kjær med Rikki Tikki Tavi, og så tog Race Cowboyland fat igen. Det var aldrig min mening at slippe til nogen af dem.

- Photo Gardenia kom bagefter, og den blev slået reelt, mens Rina Chen Hai fik alt serveret, siger Morten Friis.

Race Cowboyland kom hjem i 1.15,2/2060 meter autostart.

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub