Kæmpe succes for Ekstra Bladets Travklub

For andet år i træk drager Ekstra Bladets Travklub til Elitloppet-weekenden

Tonicetobetrue og Jeppe Juel efter sejren på Åby-banen. (Foto: Kanal 75)
Tonicetobetrue og Jeppe Juel efter sejren på Åby-banen. (Foto: Kanal 75)

GÖTEBORG (Ekstra Bladet): Det er næsten for godt til at være sandt. For andet i træk kan Ekstra Bladets Travklub sende en hest til Elitloppet-weekenden sidst i maj - den weekend hvor alle nordiske hesteejere higer efter at starte.

For lørdag eftermiddag på travbanen på Åby-banen vandt Ekstra Bladet-hesten Tonicetobetrue nemlig kvalifikationsløbet i Klasse II i den svenske eliteserie: V75.

Det gjorde hesten på overbevisende vis. Den indledte en lang spurt på sidste langside, og i opløbssvingbet måtte den ud i fjerde spor for at komme forbi slagne konkurrenter. På opløbets sidste meter nedkæmpede den storfavoritten - der endda havde haft fordel af indersporet og føringen hele løbet igennem. Tonicetobetrue var ikke på noget tidspunkt længere inde end spor to.

Ingen overraskelse
Kusken Jeppe Juel var da også stolt efter løbet.

- Jeg var aldrig 100 procent sikker på, at den ville gå forbi, men heldigvis finder den her hest altid sine sidste kræfter frem, når det gælder, sagde nordjyden til ATG Live.

I sejrsinterviewet tilføjede han:

- Jeg er ikke overrasket. Hesten har startet syv gange for mig og vundet seks løb. Den kæmpede og ville vinde.

- Undervejs i løbet følte jeg,at det gik godt for os. Det var fint for os, at der blev lidt fart på midtvejs, men jeg blev da lidt nervøs, da jeg skulle ud i fjerde spor i svinget. Heldigvis kom vi hurtigt ned i tredje igen, sagde Jeppe Juel.

100 ejere
Tonicetobetrue har 100 ejere. De er medlem af Ekstra Bladets Travklub. Op til starten i Åby har der været rift om de få ledige anparter - men onsdag blev der meldt alt udsolgt. Førstepræmien i løbet var 100.000 svenske kroner. I finalen på Solvallas Eliteloppet-weekend er der 200.000 kroner til vinderhesten.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere