Ny hest i Ekstra Bladets Travklub

Jeppe Juel er klar til at tage mod Cassiopeia B F som ny makke til Tonicetobetrue i avisens travstald

Jeppe Juel fortæller om sit indtryk af Cassiopeia B F. Video: Anders Stoffer

Jeppe Juel vurderer Cassiopeia B F i tv-indslaget herover

CHARLOTTENLUND (Ekstra Bladet): Efter flere måneder uden aktive travheste lysner det nu for Ekstra Bladets Travklub hos travtræneren Jeppe Juel tilknyttet Aalborg-banen.

Først på ugen kunne Jeppe Juel fortælle, at staldens stjerne Tonicetobetrue nu er kommet sig så meget, at den er klar til et comeback, og nu er der så handlet endnu en hest, som afløser for Basta, der tidligere på sæsonen blev meldt uegnet til løb af både dyrlæge og træner.

Valget er faldet på Cassiopeia B F, der er en talentfuld og godt afstammet hoppe fra travamatørerne Benny og Henriette Friis , der henholdsvis har opdrættet og trænet hesten.

Jeppe Juel har et godt indtryk
Cassiopeia B F har kun været i løb fem gange, og den var blandt de tre første i sine første tre starter, hvor den hentede en andenpladsm, sejr og tredjeplads.

I fjerde start blev buen spændt. Cassiopeia B F forsøgte at kvalificere sig til Dansk Hoppe Kriterium, og den strøg til spids, så her viste den en fin starthurtighed - desværre galopperede den umotiveret undervejs i løbet.

I sin seneste start blev Cassiopeia B F nummer fem. Den blev straks efter løbet behandlet for en virus og har ikke startet siden.

Jeppe Juel, der skal træne hesten, har flere gange rykket bestyrelsen for at få lavet en aftale om hesten. Han glæder sig til at lære hoppen bedre at kende.

- Jeg har kørt et let træningsarbejde med den i Skive, og det virker til at være en sød hest. Den har et godt trav, og nu glæder vi os til at få den til Vindblæs, siger Jeppe Juel i tv-interviewet herover.

Morten Friis, der også er træner for Ekstra Bladets Travklub, står bag Cassiopeia B F's hidtil eneste sejr. Foto: Flemming Andersen/Dansk Hestevæddeløb
Morten Friis, der også er træner for Ekstra Bladets Travklub, står bag Cassiopeia B F's hidtil eneste sejr. Foto: Flemming Andersen/Dansk Hestevæddeløb

Cassiopeia B F er tilmeldt Derby og Grand Circle Hoppe Championat i den kommende fireårssæson.

Vil du være medejer
Hoppen kommer ud af en stolt dansk travstamme fra Poul Uggerhøj ved Frederikshavn. I moderlinjen har oldemoderen Plus Bangsbo vundet Dansk Hoppederby og moderen Mandy var senere deltager i sin årgangs Hoppederby.

Faderen Olimede er en fransk avlshingst, og dermed er Cassiopeia B F en krydsning mellem verdens førende travracer. Den stærke franske og den hurtige amerikanske.

Vil du skrive dig op til en ledig anpart i Ekstra Bladets Travklubs stald 01 med Tonicetobetrue og Cassiopeia B F, så skriv til travklub@eb.dk. Den månedelige udgift er 200 kroner, og skal der betales et indskud på mellem 500 og 1000 kroner.

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Anders Borup Sørensen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen