Tv: 67-årig satte alle på plads

Steen Juul øgede forspringet, da han tog sin ottende derbysejr

Se Steen Juuls reaktion på sin ottende derbysejr. Video: Anders Stoffer

Se tv-interview og jubelscenerne med Steen Juul herover

CHARLOTTENLUND (Ekstra Bladet): Lige nu er der ingen over Steen Juul i dansk travsport.

Den 67-årige travkusk skrev i weekenden endnu et par sider i sportens historiebøger. Han vandt sit ottende travderby, og det er ingen nuværende aktive travkuske i nærheden af. Kun hjemmebanens tidligere travtræner N. J. Koster, der var aktiv i første del af det seneste århundrede har flere på bogen.

- Det var måske det sidste derby, at jeg kører, og jeg tror i hvert fald, at det er det sidste, som jeg vinder, sagde Steen Juul til Ekstra Bladet.

Foran publikum afslørede han, at han havde tænkt på, at Dansk Trav Derby skulle være det sidste løb, men allerede løbet efter sad han igen i sulkyen.

- Jeg er også meldt til løb i næste weekend på Jägersro, og jeg skal også køre på torsdag i Nykøbing Falster, sagde Steen Juul med et stort vindersmil.

Tilskuerne piftede
Det var ellers ikke alle på publikumssiden, der brød siog om det, de så på ovalen. For Steen Juul havde fem heste med i løbet, og de brød sig ikke om, at staldkammeraten Bali, der blev toer i løbet, overlod fronten til chefen selv.

Derbyets afgørende øjeblik. Steen Juul og Bvlgari Peak overtager fronten fra staldkammeraten Bali. Foto: Lasse Jespersen
Derbyets afgørende øjeblik. Steen Juul og Bvlgari Peak overtager fronten fra staldkammeraten Bali. Foto: Lasse Jespersen
Set udefra var den manøvre helt i orden, hvor kusken Ken Ecce havde været ude i en historisk åbning af løbet, da han over 500-600 meter fravristede spidsen fra Balotelli og den svenske kusk Thomas Uhrberg.

- Hvis Thomas Uhrberg havde vundet den kamp, så havde han også sluppet til mig. Det var sådan, at jeg læste løbet, og jeg synes, at Ken Ecce gjorde det rigtige.

- Derfor trak jeg også fra i opløbet, så han fik chancen for at se, om Bali kunne slå Bvlgari Peak.

Ken Ecce var glad for andenpladsen med Bali.

- Det var en super præstation af Bali. Jeg blev nødt til at slippe, da Steen Juul kom frem. Ellers var Bali aldrig kommet i mål. Da Steen Juuls kørte fra til slut, viste Bvlgari Peak, at den var bedre, sagde han til Ekstra Bladet.

Svært for vinterens favorit
Tredjepladsen gik til Bad Moon Rising, der i vinters var manges favorit til sejren.

- Det værste, der kunne ske, skete. Bad Moon Risning kom til at være udvendigt for førerhesten. Når hestene er så jævnbyrdige, skal man have en super hest, for at vinde udvendigt fra. Det kan ikke lade sig gøre, sagde Peter Rudbeck.

De næste placeringer gik til Balotti, KTAS-staldens Babymoney og Bastian T.

 

Interaktivt element

1 af 5 Steen Juul og Bvlgari Peak på æresrunde. Foto: Lasse Jespersen
2 af 5 Jokeren er en af ejerne af Bvlgari Peak. Foto: Lasse Jespersen
3 af 5 Derbyets afgørende øjeblik. Steen Juul og Bvlgari Peak overtager fronten fra staldkammeraten Bali. Foto: Lasse Jespersen
4 af 5 
5 af 5 Sejren er hjemme. Steen Juul hilser jublende til de mange tilskuere på travbanen. Foto: Lasse Jespsersen
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen