Annonce:
Annonce:

Ugens Vrinsk: Fru Jensen skal forstå spillet – ellers dør sporten

Kommentar: Travtræner Rene Kjær er en af tre faste klummeskribenter, der skiftes til hver lørdag at skrive på Ekstra Bladets Travside.

Ugens vrinsk er en fast klumme på Ekstra Bladets Travside. (Foto: Jan Unger)
Ugens vrinsk er en fast klumme på Ekstra Bladets Travside. (Foto: Jan Unger)
Annonce:
Følg Trav

Spil på heste er alt for svært at forstå for Fru Jensen. Det er alt for indviklet.

Skal hestesporten overleve i Danmark, så skal vi have skabt en måde at spille på, så Fru Jensen kan være med. Lige nu er det for svært at udfylde en kupon, når man spiller på heste. Det er det, alle de nye som lærer sporten at kende gennem anpartsheste, siger.

 Ugens Vrinsk: Hvorfor kører vi ikke på gummi

Det er for mig den vigtigste opgave, som vi alle i væddeløbssporten står overfor.

Lige nu er spillerne vænnet til at spille på svenske løb. Den udvikling skal vi have vendt, for dansk travsport er blevet overhalet indenom.

Det, der skal til, er et stort dansk spil, der vender udviklingen, så vi tiltrækker spillerne fra udlandet. Det er det, jeg efterlyser.

Annonce:

Der skal skabes nogle store jackpot-puljer, og jeg er stensikker på, at spillerne er der, hvis der bliver lokket med ordentlige puljer.

Ugens vrinsk: Kør selv – I kan godt  

Fra 2018 bliver hestespillet liberaliseret, og så duer det ikke, hvis vi bare kører de spil videre, som vi har nu. Det er alles opgave at være med til at opfinde et nyt og bedre. Jeg lover jer alle, at folk nok skal knalde af, når der findes et ordentligt dansk produkt.

Skal vi overleve, skal alle stå sammen, trænere, hesteejere og de ansatte i sporten. Vi skal alle være ambassadører for sporten sammen med et spilleselskab. Vi skal ud og skaffe nye spillekunder.

Det er vigtigt, at folk i væddeløbssporten forstår, at det der ikke kun er en kulturarv. Kulturen kan ikke overleve, hvis der ikke kommer nye ideer. Det er den eneste måde, at vi kan bevare kulturen på. Sker der ikke noget, så står vi om 10 år med en sport, der drejer nøglen.

***

I øvrigt mener jeg ...

Annonce:

... at Donald Trump skal skrubbe ad helvede til. Han lever som om, at vi er i 1970’erne. Hallo, Trump. Vi andre er i en tid, hvor vi tænker på miljø og en stor global verden.

 

Rene Kjær er travtræner i Billund. Han er en af Danmarks oftest benyttede travkuske. Holdningerne i Ugens Vrinsk er skribenternes egne og ikke udtryk for Ekstra Bladets meninger.

Næste lørdag er det Bent Svendsen, der vrinsker på ekstrabladet.dk/trav.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: