Annonce:
Annonce:

Ugens vrinsk: Luk travbanerne

Kommentar: Travtræner Rene Kjær er en af tre faste klummeskribenter, der skiftes til hver lørdag at skrive på Ekstra Bladets Travside

Ugens vrinsk er en fast klumme på Ekstra Bladets Travside. (Foto: Jan Unger)
Ugens vrinsk er en fast klumme på Ekstra Bladets Travside. (Foto: Jan Unger)
Annonce:
Følg Trav

Inden I får overskriften galt i halsen, så tag det roligt: Jeg har en plan.

Bortset fra Bornholm, så er det på tide, at vi lukker de nuværende travbaner i Danmark. I stedet skal der bygges to topmoderne centre.

Center Vest skal placeres i Trekants-området tæt på motorvejene, og i Øst ser jeg en placering omkring Ringsted som ideelt. Vi bliver nødt til at nytænke sporten og spillet på hestene. Vi skal modernisere travsporten.

De to centre skal være andet end travsport. Der skal måske være plads til bowling eller cykelløb, men selvfølgelig skal der også være et stort område til travsporten. Der skal være løbsdage to-tre gange om ugen.

Annonce:

Det vil betyde, at det bliver mere attraktivt for restauratøren, så kan det område opgraderes. Vi kan samle de bedste banefolk, og travbanerne kan blive så moderne, at de er tip-top i orden for hestene.

Travsporten får simpelthen mulighed for at vise løb i topklasse - og der vil være flere penge til præmier.

De aktive skal ikke længere klæde om i hestebåsene. Vi kommer ikke til steder, hvor toiletterne enten ikke fungerer, eller der er optaget hele tiden. Der skal selvfølgelig være moderne forhold.

Jeg ser de to centre som steder, hvor der kun bliver kørt løb. Det skal være racing arenaer. Hestene skal ikke opstaldes der.

Nu sidder du måske og tænker: Hvor skal vi træne vores heste, hvis de andre baner lukker.

Jeg forestiller mig, at der bliver etableret nogle træningsbaner rundt omkring i Danmark, hvor man kan komme og køre hestene hurtigt. Det kan være hos en bondemand, der så tjener en skilling ved, at folk kommer bruger faciliteterne der.

Annonce:

Måske skal Aalborg-banes bevares, som et træningscenter eller en sommerbane som Bornholm, og så kan man køre prøveløb der, så de mange heste fra nord ikke skal rejse så langt.

Og hvad med publikum. Kan vi flytte folk fra Aarhus og København. Nej. Sikkert ikke. Men vi skal også ud at have fat i nye folk. Det er dem, der hovedsageligt skal komme på de nye baner. I forvejen er der ikke ret mange mennesker til trav på hverdagene. Folk bliver hjemme. De ser løbene på enten tv eller tablet - og de spiller over nettet.

Det er sådan, at virkeligheden er - men selvfølgelig skal de to centre bygges således, at vi kan have de sjove løbsdage der som Derby og Copenhagen Cup på Center Øst samt Grand Prix-dagene på Vest-centeret. Det skal nok blive festligt.

Det er en langvarrig proces, der skal i gang. Men sporten skal tænke langsigtet - der er så mange fordele - og der skal tænkes ud af boksen. Jeg er sikker på, at vi kan vise topvæddeløb på de nye baner.

***

I øvrigt mener jeg ...

Annonce:

... at 'Antikkrejlerne' som DR sender hver formiddag er et fantatsisk afslappende program.

***

 

Rene Kjær er travtræner i Billund. Han er en af Danmarks oftest benyttede travkuske. Holdningerne i Ugens Vrinsk er skribenternes egne og ikke udtryk for Ekstra Bladets meninger.

Næste lørdag er det Bent Svendsen, der vrinsker på ekstrabladet.dk/trav.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: