Unikt billede: Se den flyvende hest

Dragon Tooma løb over 60 km/t. og fløj i mål, da den vandt speedrace i Elitloppet-weekenden

Følg Trav

Ekstra Bladets travfotograf, Lasse Jespersen, spærrede øjnene op en ekstra gang, da han gennemgik billederne fra weekendens store Elitloppet-weekend i Stockholm.

For blandt billederne var en flyvende hest.

- Jeg har aldrig set en hest, der har benene så højt oppe. Jeg har selv haft en travhest med en høj gang, men den havde nok benene 25 centimeter over jorden. Men Dragon Tooma har i hvert fald sine ben en halv meter over jorden, siger Lasse Jespersen.

Løb kun 140 meter
Da Dragon Tooma travede over målstregen, så var den i en topfart på over 60 kilometer i timer. Hesten gik over mål i den unikke fart, fordi Solvalla-banen havde arrangeret et specielt speed-race, hvor hestene kun skulle spurte på 140 meter. En travhest kan ikke holde en fart på 60 km/t. i ret lang tid. Mælkesyren melder sig hurtigt.

- Når jeg normalt står ved målstregen, så er det trætte heste, der løber i mål. Derfor deres ben sig i så meget, siger Lasse Jespersen.

Kusken Jenifer Tillman vandt i øvrigt en semifinale af Elitloppet. Se billedet af Royal Fighter fra den sejr til sammenligning med Dragon Tooma:

Royal Fighter vandt den første semifinale i Elitloppet. (Foto: Lasse Jespersen)
Royal Fighter vandt den første semifinale i Elitloppet. (Foto: Lasse Jespersen)
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+