Vi kan vinde derbyet

Rene Kjær er udpeget som fast makker til årets store derbyfavorit Axel

Se hvad Ellen Piltoft sagde, da Ekstra Bladet kårede Axel som årets travprofil sidste år. (Video: Ernst Van Norde)

René Kjær har chancen for at vinde karrierens første Derby, da han er kusken bag Axel, der imponerede stort i sæsondebuten søndag, hvor hesten sat en tyk streg sin status som årgangens bedste hest.

Fynboen Ole Bender bliver træner i den nye fynske stald hos Ekstra Bladets Travklub. (Foto: Lasse Jespersen) Travklub Læsertilbud: Køb hest med Ekstra Bladet

Selv om Axel ikke havde startet siden oktober i fjor, var hesten i den grad klar til at vise, hvorfor han er regnet som årets danske Derbyfavorit.

- Det er jo bare lykken at styre rundt med sådan en hest som Axel. Det er jo det, man altid ønsker de sure dage, hvor regnen siler ned, og oplevelser, som dem man kan få med Axel, er bare fantastiske, siger kusken til danskhv.dk.

Trav TV: Hestepige: Den kåring er vi stolte af

- Jeg har prøvet meget i travet, men aldrig vundet et Derby, og tænk sig at have muligheden for det i år med Axel – det vil være kronen på værket, hvis det skete og kæmpestort, forklarer René Kjær, der samtidigt er glad for, det er ham, som er valgt som fast kusk på Axel i den vigtige 4-års sæson.

René Kjær hentede en tredjeplads med Axel første gang, han kørte den, men siden har vundet seks sejre på stribe med den flotte røde hest, der totalt har vundet 10 af 14 starter i karrieren.

Trav Hvem skal køre Axel i derbyet

Axel sammen med kusken Rene Kjær og ejeren Ellen Piltoft. (Foto: Martin Timm Holmstav)
Axel sammen med kusken Rene Kjær og ejeren Ellen Piltoft. (Foto: Martin Timm Holmstav)

1 kommentar
Vis kommentarer