Vi slår ikke hesten ihjel for at vinde

For Robert Bis hollandske træner, Paul Hagoort, er Copenhagen Cup ikke årets vigtigste løb

Robert Bi bliver i Copenhagen Cup kørt af Robin Bakker. (Foto: Gerard Forni)
Robert Bi bliver i Copenhagen Cup kørt af Robin Bakker. (Foto: Gerard Forni)
Følg Trav

En italiensk hest, Robert Bi, der har vundet 13 af sine 17 starter, samt tjent 5,2 millioner er meget interessant i dette års Copenhagen Cup, der køres på søndag i Charlottenlund.

Hesten er en fantastisk hest, som er født i Italien, hvor den som 3-åring vandt Derbyet, mens den blandt de mange andre sejre også lige nappede Europaderbyet i fjor som 4-åring.

TV: Afpudsning inden Copenhagen Cup  

Senest var den ude mod flere topheste, men havde bare det uheld at ende med alle kræfterne sparet, og det så ud til at være sejren der havde kommet, hvis der var kommet angrebsplads.

Nu er denne sejrshest, der trænes i Holland af succesfulde Paul Hagoort så klar til start i Copenhagen Cup, hvor den køres af Robin Bakker.

- Det her en den bedste hest, jeg har haft, og han fik sin afsluttende træning onsdag, hvor alt var, som det skulle være.

- Robert Bi er en hest, der løber utroligt stærkt, uden at man mærker det, når man sidder i sulkyen. Når man så lige kigger på stopuret, er det nogen gange sådan, at man ikke rigtigt tror på, hvad det viser.

- Hesten når virkeligt langt i hvert skridt, hvilket er en vigtig egenskab, fortæller Paul Hagoort til Dansk Hestevæddeløb.

Banks' ilddåb i eliten

Når man som Paul Hagoort har en vinderhest som Robert Bi, så vil man selvfølgelig om muligt vinde hver eneste gang, man stiller til start. Det er bestemt også ambitionerne denne gang, når hesten starter i Danmark, men startspor et kan måske drille hesten lidt.

- Jeg ville hellere have haft spor tre eller fire, for han er ikke hurtig nok til at svare føringen fra start. Derfor er jeg bange for, at han igen kan ende lukket inde, men det er så op til kusken Robin Bakker at forsøge at finde en løsning.

Leg med: Hvordan tror du det går?

- Det skal dog ikke være for enhver pris og vi skal ikke 'slå hesten ihjel' for dette ene løb, for selv om vi selvfølgelig rigtigt gerne vil vinde i København, så er det ikke sæsonens vigtigste løb.

- Der skulle gerne ligge mange storløb til ham, og så har det hele tiden været planen, at vi skulle matche hesten mod vinterens meeting i Frankrig, så det har vi hele tiden med os i baghovedet, forklarer Paul Hagoort.

Måske uden sko
Robert Bi virker som en ukompliceret hest, der kan det hele og altid ser godt ud. Men, senest da han startede i Enghien i Frankrig, så han næsten ”ualmindeligt” veloplagt ud. Det havde måske en medvirkende årsag i at man havde ændret på hestens balance.

- Senest gik han for første gang helt uden sko, og det fungerede perfekt. Det er klart, at sådan kan det også blive i Copenhagen Cup, men jeg ved, at banen i Charlottenlund kan blive lidt hård, så det bliver først på dagen, at jeg beslutter, om det igen bliver uden sko, men det kan godt tænkes, hvis banen tillader det.

- Jeg er sikker på at Robert Bi er god nok til at være med i løb på dette niveau, og løser det sig bare med positionerne, tror jeg han er med fremme, siger Paul Hagoort.

COPENHAGEN CUP 2015

10. maj på Charlottenlund Travbane - 11. løb 2011 meter autostart

Nr.

HestKuskLand

1

Robert BiR. BakkerHolland

2

MavenJ. TakterUSA

3

BanksM. LarsenTyskland

4

Classic Grand CruE. AdielssonDanmark/Tyskland

5

Repay MerciK. MønsterDanmark

6

BackfireB. GoopSverige

7

O'GradyF. JensenDanmark

8

Voltigeur de MyrtG. GelorminiFrankrig

9

B.B.S. SugarlightP. UntersteinerNorge

10

Support JusticeG. GundersenNorge

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind