Vil hellere vinde 250.000 kr. i Danmark end en halv million i Sverige

Derbyvinderen Stand And Deliver bliver nærmest fast gæst i Travligaens eliteklasse

Stand And Deliiver vandt med Birger Jørgensen. (Foto: Lasse Jespersen)
Stand And Deliiver vandt med Birger Jørgensen. (Foto: Lasse Jespersen)

Det var en knusende sejr, som derbyvinderen Stand And Deliver tog i Ekstra Bladet Travliga 1-løbet på Charlottenlund Travbane lørdag aften.

Hesten vandt ifølge dommerrapporten med hele seks længder, og vinderodds var da også så lavt som 1,18 til de mange spillere, der havde markeret Birger Jørgensen som vinder.

Træneren Peter Rudbeck brugte hele lørdagen og det meste af natten på turen fra Skive til hovedstaden og hjem igen. Førstepræmien var beskedne 20.000 kroner - et lille beløb sat i forhold til, at der findes langt bedre betalte opgaver til Stand And Deliver på den anden side af Kattegat og Øresund.

- Jeg vil hellere vinde 250.000 kroner i Danmark end en halv million i Sverige, sagde Peter Rudbeck til Ekstra Bladet efter sejren var kommet i hus.

- Det kan måske lykkes for mig en eller to gange om året at få hevet Birger Jørgensen med til Sverige - men vi har det altså sådan, at vi vil helst starte i Danmark, siger Peter Rudbeck, der afbrydes af kusken, der også vandt Liga 4-løbet med Attack Photo.

- Ja. Der er ingen tvivl om, at Danmark har første prioritet, lyder det fra Birger Jørgensen.

Stand And Deliver er da også eneste heste i de fem ligaer, der har fået point både i årets første Travliga omgang i Aalborg og så igen lørdag aften på Charlottenlund Travbane. Det kan konkurrenterne godt vænne sig til,

- Vi starter hesten to gange mere i vinter, inden den får en lille pause. Det bliver også i Liga 1-løb. Jeg tror, at Stand And Deliver er den hest, der har startet flest gange i den højeste liga, og det skal den også efter pausen. Hesten skal ikke slides op, og vi kommer til de store løbsdage for at starte i Travliga 1, siger Peter Rudbeck,

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub