Vind ti millioner i aften

Se Ekstra Bladets spilforslag: Når der er jackpot i V86-spillet, sæsondebuterer verdens bedste koldblodstraver

Tangen Haap og Björn Karlsson i fjor efter sejren i Elitkampen.  Foto: Malin Albinsson/TR Bild/Kanal 75
Tangen Haap og Björn Karlsson i fjor efter sejren i Elitkampen. Foto: Malin Albinsson/TR Bild/Kanal 75

Ekstra Bladets spilforslag

BERGSÅKER OG SOLVALLA ONSDAG 11. MARTS
V86 – Spilstop kl. 20.30
V86-1: 4-7-9-1
V86-2: 5-2-6-1
V86-3: 7 (12-4)
V86-4: 4-7-1-10-8-3
V86-5: 6-1-5-11
V86-6: 6-7-2
V86-7: 2 (7-11)
V86-8: 6 (8-3)
288 kroner

Note: Heste i parentes er reserveheste til de sikre vindere på spilforslaget. Tager man en førstereserve med fordobles prisen. Tager man begge reserver med i et løb, så tredobles prisen.

Dagens fidus: B. W. Sture (1 i V86-5) fik sæsondebuten klaret på fin vis, og jeg er sikker på den kun er gået frem efter det løb. Startsporet er noget nær perfekt, så det kunne blive føring fra start til slut.

Dagens sikre: Victory Topline (6 i V86-8) leverede en fin præstation senest mod gode konkurrenter. Modstanden her er ikke på samme niveau, så selv om startsporet kunne være bedre, tror jeg Jorma Kontio satser på en tidlig føring og bliver der hele vejen.

Tips: Mogens Jensen

Kongen er tilbage.

Onsdag aften indleder Tangen Haap sæsonen. Den er regerende mester i Elitkampen. Det tætteste man kommer en verdensmesterskabet for koldblodtravheste.

- Den sejr ændrede mit liv, siger koldblodspecialisten Björn Karlsson inden årsdebuten på Bergsåker-banen.

Det var en yderst regnfuld sidste søndag i maj 2019, da travtræneren oplevede det, som han drømte om som barn.

Efter en indvendig drømmerejse i stenhårdt tempo spurtede Tangen Haap forbi den samlede nordiske koldblodselite og overraskende vandt Elitkampen.

Karlsson skreg sin glæde ud, da de passerede mållinjen, og han var synligt rørt, da han blev interviewet efter løbet.

- Det er vel den eneste gang i livet, at jeg er blevet målløs. Men det var det, jeg havde drømt om hele livet. Elitkampen er det løb, som jeg altid har villet vinde. Der er mange, der har deltaget med bedre heste end Tangen Haap – men alligevel har de aldrig vundet løbet, siger Björn Karlsson og mindes løbet.

- Jeg havde en god følelse hele dagen. Jeg er normalt sur og besværlig inden løbene, men den dag var jeg bare rolig. Den stærkeste følelse den dag fik jeg faktisk inden løbet, da jeg kørte en prøvestart med hesten. Jeg havde ikke kørt den uden sko i et år, og da jeg kørte frem foran publikum, fik jeg et kick. Bagefter stemte alt i løbet. Det hele var uvirkeligt.

- Hvordan har sejren påvirket dig?

- Den sejr ændrede mit liv. Jeg er blevet mere rolig og tryg ved det, jeg gør. Den stress, som alle har inden løbene, er forsvundet. Går det dårligt, så tager jeg det ikke så tungt mere. Jeg har nået det, som jeg aldrig har sigtet på. Derfor er jeg blevet et bedre menneske.

Tangen Haap har senest været i løb i november.

Nu er der jackpot og muligheden for at en spiller render med de 10 millioner kroner, der i jackpotpuljen til otte rigtige.

- I år skal vi gøre alt for at forsvare titlen i Elitkampen. Derfor skal den ikke gå uden sko før det løb. Præcis som sidste år.

Selv om det altså ikke bliver optimal balance onsdag, er det ikke bare en skridt på vejen mod større opgaver.

- Den vandt et løb med samme forudsætninger på Bergsåker i sæsondebuten i 2017, og jeg kan love, at hesten er bedre nu. Men modstanden er hårdere i dag.

- Tror du på sejr?

- Ja, efter træningen fredag, så gør jeg. Men Tekno Eld bliver en hård konkurrent. Både onsdag men også i resten af sæsonen, siger Björn Karlsson.

Mere info om løbene

Se løbslisterne

De mest spillede heste i V86
Opdateret 11. marts kl. 13.20
V86-6: 7 Secondary Stall 54%
V86-7: 2 Ready Lane 52%
V86-8: 6 Victory Topline 39%

Udgåede heste
Opdateret 11. marts kl. 13.20
V86-1: 10
V86-4: 5
V86-5: 2-9
V86-6: 3