Blev kun 21 år: Verdensmester dræbt i lavine

Regerende verdensmester i 'freeride' begravet under snemasser, da hun deltog i en filmoptagelse

Estelle Balet blev blot 21 år. Tirsdag blev hun dræbt, da en lavine begravede hende i de schweiziske alper. (Foto: AP).
Estelle Balet blev blot 21 år. Tirsdag blev hun dræbt, da en lavine begravede hende i de schweiziske alper. (Foto: AP).

I en alder af blot 21 år er den schweiziske verdensmester i snowboard Estelle Balet blevet dræbt i en lavine i Valais i Schweiz. Det skriver det schweiziske medie 24 Heures.

Ulykken skete tidligt tirsdag under optagelserne til en film på bjerget Le Portalet tæt ved grænsen til Frankrig. Balet var udstyret med lavine-alarm, airbag-rygsæk og hjelm, men ulykkeligvis måtte redningsfolk opgive forsøg på at genoplive den unge kvinde, da hun var gravet fri af snemasserne. Hun blev erklæret død på stedet.

Den svenske avis Expressen skriver med worldradio.ch som kilde, at lavinen blev udløst af en filmfotograf, som var løbet Balet i forkøbet for at filme hende.

Lavinen kunne i følge skisport resortet Sugar Bowl havde endt meget værre end det gjorde (Foto:Washington State Dept/Flickr) Ferie Snowboarder filmer sig selv i lavine – nu kan han ende i fængsel

Estelle Balet blev verdensmester i 'freeride' for anden gang i karrieren, da hun tidligere i april vandt det legendariske ekstremløb Xtreme de Verbier, skriver Expressen. World Freeride Tour udtrykte snart på organisationens hjemmeside under overskriften 'RIP Our Shining Star' dyb sorg over det tragiske dødsfald:

- Freeride-samfundet har lidt et enormt tab i dag, da vi har erfaret, at en af de mest håbefulde, unge talenter og aktuel snowboard-verdensmester Estelle Balet på tragisk vis er gået bort i en lavine. Hun var et naturtalent og en lysende stjerne, lyder det på hjemmesiden.

- Vore tanker går til Estelle Balets familie og venner, og vi sender dem vor dybe sympati og kondolencer i denne svære tid.

25-årige Demoitié var i gang med sin første sæson som professionel på Pro Continental-niveau efter en årrække på forskellige belgiske Continental-hold. (Foto: imago sportfotodienst) Cykling Cykelverdenen i sorg: Rytter død efter brutalt sammenstød

Sarah Taint på det australske hold i gult og grønt til venstre fik OL-sølv i 2012, men nu er hun død blot 33 år gammel (Foto: AP) OL 2016 OL-sølv i 2012: Nu er hun død 33 år

Dave Mirra er på tragisk vis afgået ved døden blot 41 år gammel (Foto: AP) Cykling Sportslegende død: Han blev kun 41 år

Estelle Balet i aktion under 'Xtreme de Verbier' tidligere i april, hvor hun sikrede sig sin anden VM-titel i 'freeride'. (Foto: AP).
Estelle Balet i aktion under 'Xtreme de Verbier' tidligere i april, hvor hun sikrede sig sin anden VM-titel i 'freeride'. (Foto: AP).
 

1 af 2 Estelle Balet i aktion under 'Xtreme de Verbier' tidligere i april, hvor hun sikrede sig sin anden VM-titel i 'freeride'. (Foto: AP).
2 af 2 Estelle Balet blev blot 21 år. Tirsdag blev hun dræbt, da en lavine begravede hende i de schweiziske alper. (Foto: AP).
46 kommentarer
Vis kommentarer