Annonce:
Annonce:

Brasiliansk trup spiller Copa America under protest

De brasilianske spillere er utilfredse med det sydamerikanske forbund, men vil ikke boykotte Copa America

Lucas Paqueta og Neymar fejrer Brasiliens anden scoring i 2-0-sejren over Paraguay, der var holdets sidste kamp inden Copa America sparkes i gang på søndag. Foto: Cesar Olmedo/Reuters
Lucas Paqueta og Neymar fejrer Brasiliens anden scoring i 2-0-sejren over Paraguay, der var holdets sidste kamp inden Copa America sparkes i gang på søndag. Foto: Cesar Olmedo/Reuters
Annonce:

Copa America er blevet flyttet fra Colombia og Argentina til Brasilien, men det huer ikke de brasilianske spillere.

Det slår de fast i en pressemeddelelse efter en 2-0-sejr på udebane over Paraguay i VM-kvalifikationen natten til onsdag dansk tid.

Det Sydamerikanske Fodboldforbund, Conmebol, overdrog værtskabet til Brasilien blot 13 dage før, turneringen starter, og på trods af stor kritik fra sundhedsfaglige eksperter.

- Af forskellige årsager, det kunne være humanitære og professionelle, er vi ikke tilfreds med den måde, som Conmebol har håndteret Copa America.

- Alle facts får os til at tro, at processen har været mangelfuld, skriver de brasilianske spillere i den kollektive besked.

Samtidigt slår spillerne dog fast, at de ikke kommer til at boykotte Copa America.

- Vi er imod afviklingen af Copa America, men vi siger aldrig nej til at spille for Brasilien, lyder det fra truppen.

Annonce:

Tirsdag meddelte den brasilianske højesteret desuden, at den torsdag vil tage stilling til to forespørgsler, der vil forhindre afviklingen af det sydamerikanske mesterskaber.

Copa America bliver efter planen afviklet uden tilskuere, men ifølge brasilianske medier presser Conmebol på for at få folk på lægterne til minimum finalen.

Turneringen, der sparkes i gang 13. juni og slutter 10. juli, skulle oprindeligt være afviklet i sommeren 2020, men blev udskudt et år på grund af corona.

Så sent som 20. maj blev Colombia frataget sin værtsrolle som værter på grund af dødelige regeringsprotester i landet, inden det samme skete for Argentina kort efter på grund af den argentinske coronasituation.

Stjernen Neymar og midtbanespilleren Lucas Paqueta scorede målene i den brasilianske 2-0-sejr over Paraguay.

Den bringer holdet op på seks sejre i seks kampe i VM-kvalifikationen, hvilket gør Brasilien til suverænt tophold i kvalifikationsgruppen foran Argentina.

Annonce:

Brasilien har 18 point, mens Argentina har 12 point, efter holdet tirsdag smed en 2-0-føring og spillede 2-2 på udebane mod Colombia.

Brasilien åbner søndag Copa America med en kamp mod Venezuela.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: