146 km/t. på cykel: - Du leger med livet

Cykelrytterne kører meget stærkt, når de kører ned ad bjerge

Michael Rasmussen er klar med sit bud på, hvordan 19. etape kommer til at forløbe - se med her.

Jakob Fuglsangs venstre hånd var hårdt medtaget efter gårdsdagens styrt. Foto: Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix Cykling - 24. jul. 2019 - kl. 10:17 Skuffet Fuglsang dagen derpå: - Jeg har aldrig set noget lignende

De styrter på stribe i Tour de France, og det har blandt andet kostet Jakob Fuglsang deltagelsen i årets løb.

Men de kører altså også stærkt de cykelryttere. Ifølge NRK så har tyske Marcus Burghardt løbsrekorden med 130 kilometer i timen målt i 2018-udgaven af Tour de France.

Norske Alexander Kristoff fra UAE-Team Emirates har været oppe på 146 kilometer i timen i Oman tidligere på året, og det er for stærkt, hvis det står til et par af hans norske Tour de France-kolleger.

- Det lyder jo vældig dumt. Så leger du jo med livet, men hver sin smag, siger Amund Grøndahl Jansen, der kører på Jumbo-Visma, til NRK.

- Det lyder jo helt vanvittigt. Jeg forstår ikke, hvordan han har klaret det. 120 kilometer er det hurtigste, jeg er nået op på, siger Odd Christian Eiking fra Wanty-Groupe Gobert.

Kristoff forklarer dog, at hans rekordfart blev sat på en nedkørsel på en firesporet motorvej.

- Så får man ikke samme fart-følelse. Det er mere skummelt, når man kører 70 kilometer i timen ned ad veje med mange sving og suser forbi træer. så har jeg hjertet oppe i halsen, men det er ikke sket i årets Tour endnu, siger Kristoff.

Som andre ryttere ser man ham ofte sætte sig lavt på sin cykel og bøje sig mod styret for at mindske luftmodstanden.

- Du skal være meget koncentreret, som jeg også er. Så jeg tænker ikke over det, men hvis der dukker uforudsete ting op som tilskuere eller dyr, så kan det være lidt skummelt i sving, der knækker, hvor du ikke ser udgangen, siger Kristoff.

I årets Tour de France var det længe Julien Bernard, der havde opnået den højeste fart med 97,8 kilometer i timen på 12. etape i Pyrenæerne. I Alperne har Nils Pollit dog slået den ved at køre 101,5 kilometer i timen.

Magnus Cort er færdig på Astana efter denne sæson, og det tyder på, at fremtiden ligger på det amerikanske mandskab EF Education First. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix Sport og Spil Transferspil i kulissen: Flere danskere foran stort skifte

Jakob Fuglsang kan stadig spille en rolle på dit Tour Manager-hold, mener ekspert. Foto: Ritzau Scanpix Sport og Spil Nu rammer de bjergene: Sådan henter du vennerne i Tour-manager

Hvem ved, hvordan Geraint Thomas og Chris Froome ser ud under hjelmen? Foto: Ritzau/Scanpix / JEFF PACHOUD Tour de france 2018 - 25. jul. 2018 - kl. 06:14 Vil bryde regel: Armstrong med kontroversielt forslag

Se også: Er Froome færdig? Kræver historisk præstation
87 kommentarer
Vis kommentarer