21-årig slog storfavoritterne i Vuelta-spurt

Den 21-årige australier Caleb Ewan vandt 5. etape af Vuelta a España - han slog John Degenkolb i massespurten

Tre ryttere var længe i udbrud på 5. etape, men det endte i massespurt. (Foto: All Over Press)
Tre ryttere var længe i udbrud på 5. etape, men det endte i massespurt. (Foto: All Over Press)

Der var serveret for alle de største sprintere i onsdagens massespurt i Vuelta a España, men det blev en 21-årig australier, der kørte først over målstregen på 5. etape.

De fleste forventede en kamp mellem franske Nacer Bouhanni (Cofidis), slovakken Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) og tyske John Degenkolb (Giant-Alpecin) om etapesejren.

Men i stedet var Caleb Ewan fra Orica Greenedge hurtigst efter de 167,3 kilometer fra Rota til Alcalá de Guadáira.

Allerede fra begyndelsen af etapen kom et udbrud af sted. Iljo Keisse (Etixx-Quick-Step) var den mest sejlivede af onsdagens udbrydere.

Belgieren kørte væk fra sit udbrud med 17 kilometer tilbage og havde lidt mere end halvandet minut til feltet, men det viste sig at være en umulig mission.

Med ni kilometer til målstregen blev han slugt af feltet, og så var der lagt op til den forventede massespurt.

Tinkoff-Saxo var med helt fremme for at aflevere Sagan, men det samme var Orica Greenedge, der altså havde troen på, at Caleb Ewan kunne begå overraskelsen.

Den unge australier åbnede tidligt og holdt lige netop John Degenkolb og Peter Sagan bag sig på de sidste meter.

I den samlede stilling beholder hollænderen Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) førertrøjen. Hans forspring til nummer to, colombianeren Esteban Chaves (Orica Greenedge), er på blot et sekund.

De to største favoritter til den samlede sejr, briten Chris Froome (Team Sky) og colombianeren Nairo Quintana (Movistar), er henholdsvis 35 og 39 sekunder efter.

3 kommentarer
Vis kommentarer