4000-meter-herrerne skal dyste om VM-medaljer

Den danske kvartet var tredjehurtigst i kvalifikationen og møder Italien om en plads i finalen ved VM.

Det danske banelandshold var tredjehurtigst i kvalifikationen og skal nu slå Italien for at komme i guld-finalen. Foto: imago/newspix/ All Over Press
Det danske banelandshold var tredjehurtigst i kvalifikationen og skal nu slå Italien for at komme i guld-finalen. Foto: imago/newspix/ All Over Press

Danmarks 4000-meter-hold i forfølgelsesløb kom onsdag videre fra kvalifikationen ved VM i banecykling i hollandske Apeldoorn.

Det skete efter en indsats, hvor danskerne var tredjehurtigst blandt de 16 nationer.

Kvartetten med Niklas Larsen, Frederik Rodenberg Madsen, Casper Folsach og Julius Johansen kørte i 3 minutter og 56,740 sekunder.

Kun Storbritannien og Italien var hurtigere.

Dermed er danskerne klar til at køre med i første runde, som afvikles onsdag aften.

Det hurtigste hold i kvalifikationen, som altså blev Storbritannien, skal køre mod det fjerdehurtigste hold, Tyskland, om en plads i finalen.

Det samme skal Danmark mod Italien, der altså opnåede den næsthurtigste tid.

Holdene, der sluttede som nummer fem til otte i kvalifikationen, kan ved at køre hurtigt nok i første runde komme i betragtning til dysten om bronze.

Det danske banelandshold måtte sidste år nøjes med en skuffende tiendeplads ved VM.

Det skyldtes dog i høj grad, at Niklas Larsen punkterede tidligt, så Frederik Rodenberg Madsen, Casper Folsach og Julius Johansen måtte fuldføre løbet som en trio.

Valgren triumferer i Belgien! Foto: AP Cykling Dansk triumf! Valgren vinder stort løb

Chris Anker Sørensen stopper karrieren. Foto: Claus Bonnerup Cykling Vandt danskernes hjerter i Tour'en - nu stopper han

0 kommentarer
Vis kommentarer