65 mand sat: De burde have taget sig sammen

Michael Rasmussen kårer dagens top og flop efter femte etape i Touren

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Så ramte vi årets i særklasse mest begivenhedsløse etape.

Der var ellers lagt op til det hele store, da der med masser af regn og vind var lagt op til et nyt drama, men i stedet blev etapens forløb en næsten lydløs prut i i årets Tour de France-fortælling.

En mand i udbrud, og han blev hentet med næsten 100 kilometer igen. 65 mand sat i sidevinden, fordi de ikke var opmærksomme eller var ligeglade, og så et stort styrt 25 kilometer før mål. Det blev højdepunkterne inden spurten, som blev vundet af tyske Andre Greipel.

Genialt Greipel (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Tysk gorilla fik sin dobbelttriumf

Ekstra Bladets Tour de France-ekspert Michael Rasmussen fik i dag også en af sine svære opgaver, da han skal kåre sin top og flop på dagens etape.

- Der var vel ikke nogen rigtig iøjnefaldende ryttere i dag, hverken positvit eller negativt. Det var bare en af de dage, der skulle overståes, konkluderer Kyllingen over dagens etapen

Men han leverer dog alligevel sin daglige Top og Flop

Dagens top: Feltets hensyntagen efter det store styrt tæt på mål. Når man er omkring 20 kilometer mærket, så plejer finalen at være i gang, og derfor var det vel bemærkelsesværdigt, at der blev kørt forholdsvis langsomt, så folk kunne komme op igen. Men jeg tror, at modvinden lagde en dæmper på tingene. Havde der været medvind, så var feltet ikke blevet samlet igen.

De 50 mand var heldige efter styrtet, at vinden var så stærkt. Man kan jo se det på Tony Martin, når selv han kun kan trække 800 meter, inden han må slå ud, så er det fordi, der er blæst en ret solid vin, siger Rasmussen.

Dagens flop: Dem, der blev sat. De omkring 60 mand, der bliver sat i sidevinden, burde have taget sig sammen og kørt op. Det er lidt tosset, at de ikke gør det. Farten var jo lav foran i feltet, og de burde kunne have kørt op. Men de har nok været ligeglade med tidstabet, selvom det virker lidt tosset, at man ikke lukker det ned. De sad jo og kørte lidt rundt, men de ville det ikke nok, mener Rasmussen.

Derfor mistede folk som Richie Porte, Rafal Majka, Peter Kennaugh, Thomas Voeckler, Haimar Zubeldia og Wilco Kelderman 14.15 minutter i dag.


Se Kyllingen vurdere favoritterne til den gule trøje

15 kommentarer
Vis kommentarer