ADD-rapporten skal bruges aktivt i doping-kampen

Danmarks Cykle Union håber, at dopingrapportens forslag kan give forbedringer. Måske skal man godkende ledere

Fra venstre: Michael Ask, Anti Doping Danmark-direktør, 
Morten Mølholm Hansen, direktør i Dansk Idræts Forbund og Jesper Frigast, juridisk konsulent i Anti Doping Danmark. (Foto: Philip Davali)
Fra venstre: Michael Ask, Anti Doping Danmark-direktør, Morten Mølholm Hansen, direktør i Dansk Idræts Forbund og Jesper Frigast, juridisk konsulent i Anti Doping Danmark. (Foto: Philip Davali)

Danmarks Cykle Union har gennem en lang årrække taget et markant standpunkt imod doping.

Derfor har man i cykelunionen formentlig også ventet i spænding på rapportens konklusioner og forslag til forbedringer indtil Danmarks Idrætsforbund og Anti Doping Danmark offentliggjorde rapporten tirsdag.

- Der er flere gode anbefalinger i rapporten. Danmarks Cykle Union vil arbejde for en ren cykelsport, så vi vil naturligvis bruge anbefalingerne som en inspiration til det videre antidopingarbejde, siger DCU-formand Niels Sørensen i en pressemeddelelse.

Der er flere forhold om Bjarne Riis, der godt kunne være uddybet i dopingrapporten, mener Michael Rasmussen. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Her er Riis-historierne Kyllingen savner

Nu glæder DCU-formanden sig over flere af de forslag, rapporten lancerede. Først og fremmest håber han, at forslaget om et licenssystem, som skal have til formål at godkende ledere til at arbejde med cykelryttere, så man sikrer, at de er egnede til opgaven.

Det siger han i en pressemeddelelse fra DCU.

Bør overvejes internationalt
- Vi skal ud og se på, hvordan vi kan certificere trænere og ledere. Vurdere om de er egnede til at træne, vejlede og omgås fremtidens cykelryttere. Rapporten påpeger, at rytterne gør det, som lederne siger, konstaterer Niels Sørensen.

Carlos Sastre kørte for Bjarne Riis' cykelhold fra 2002 til 2008 og havde et nært forhold til den danske direktør - indtil de kom på kant med hinanden i 2008. Hvad der var årsagen til, at de kom på kant, er de ikke helt enige om den dag i dag. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Riis fik raserianfald på Tour-vinder

Han mener, at forslaget bør overvejes både i Danmark og internationalt.

Niels Sørensen håber også, at tidligere dopingsyndere vil afsløre endnu mere om deres tanker i forhold til doping og snyd. Det skal fortælle eventuelt fremtidige dopingsyndere, at der er en dyr pris at betale.

- Frygten for at blive opdaget, frygten for myndighederne, frygten for konsekvenserne for helbredet og den slags. Det er vigtigt, at det bliver kommunikeret ud til de fremtidige cykelryttere, at der er andre konsekvenser ved et dopingmisbrug end blot en potentiel straf, siger han videre.

DCU vil udpege en række indsatsområder. Her hedder de "strategiske fokusområder". De bliver offentliggjort i løbet af sommeren.

0 kommentarer
Vis kommentarer