Ærgerlig efter DM-opgør: Han skulle ikke have kørt mig ind

Christopher Juul-Jensen var ærgerlig over sin femteplads ved DM - også fordi han følte, at Alexander Kamp kørte unødigt hårdt på ham

Christopher Juul-Jensen og Alexander Kamp i front for den lille gruppe, der skulle afgøre DM imellem sig. Kamp lukkede konsekvent, når Juul-Jensen stak af. Og det irriterede Orica-rytteren. Foto: Claus Bonnerup
Christopher Juul-Jensen og Alexander Kamp i front for den lille gruppe, der skulle afgøre DM imellem sig. Kamp lukkede konsekvent, når Juul-Jensen stak af. Og det irriterede Orica-rytteren. Foto: Claus Bonnerup
Følg Cykling

GRINDSTED (Ekstra Bladet): Ved et DM er der én vinder og en hel række af tabere.

Til det netop overståede mesterskab i Grindsted var Orica-Scotts Christopher Juul-Jensen en af de sidstnævnte.

Han krydsede målstregen som nummer fem, efter at han gentagne gange på de afsluttende rundstrækninger havde forsøgt at køre alene af sted fra den seks mand store gruppe, der skulle afgøre det imellem sig.

Men hver gang måtte han se sig kørt ind af Team Vélo Concepts regerende mester, Alexander Kamp, selv om der i gruppen også sad to ryttere fra Riwal Platform, som via deres overtal nok skulle have påtaget sig den tjans.

Så det blev han ærligt talt irriteret over - også fordi det potentielt kostede ham et mesterskab.

- Det er ærgerligt, at jeg ikke rigtig får noget ud af det i dag.

- Jeg prøver at tale lidt med ham - så meget man nu kan i en finale - og siger, at han skal lade Riwal-rytterne jagte. Det vælger han så ikke at gøre. Men det kan jeg ikke klandre ham for.

- Det er sådan en lille krig, der opstår - det er selvfølgelig kun, når vi er på cyklen, siger Christopher Juul-Jensen.

Han ved, at det er detaljer, der afgør et cykelløb - og de var ikke på hans side i Grindsted.

- Det, der mangler i dag, er nok, at Kamp skulle lade Riwal køre efter mig.

- Men jeg er ikke ude på at skabe splid. For i et cykelløb kan der ske enormt mange ting. Man kan ærgre sig efterfølgende. Og mon ikke, han ærgrer sig over, at han ikke blev dansk mester, men kun blev treer.

Skuffet var Alexander Kamp helt sikkert. Han hoppede hurtigt på cyklen efter præmie-ceremonien, så Ekstra Bladet fangede i stedet hans holdejer, Bjarne Riis.

Og han måtte medgive, at der kunne være noget om Juul-Jensens kritik. For havde Kamp ladet Riwal-rytterne Andreas Stokbro og Nicolai Brøchner bruge kræfter, og han selv havde sparet noget, så kunne han måske have gentaget triumfen fra Vordingborg.

- Jah, han skulle nok have taget den lidt mere cool i de situationer, siger Bjarne Riis, der uden radioer ikke havde mulighed for at guide sin rytter igennem finalen.

Og når man sidder med pulsen højt oppe i en finale, så er det ikke nødvendigvis de mest rationelle beslutninger, man tager.

- Ja, det er det. Men sådan er det nogle gange, siger holdejeren.

Det hjælper ikke ret meget på Christopher Juul-Jensens situation. Han var afhængig af andres arbejde, for han havde med sine evner kun en taktik at følge.

- Jeg gjorde det, jeg kunne. Jeg ville ikke have fået noget ud af at vente på spurten, for jeg er på ingen måde den hurtigste. Men havde jeg siddet på hjul, var jeg nok endt med at blive femmer alligevel.

- Men jeg kan da glæde mig over, at jeg fik bevist, at jeg er godt kørende. En typisk Christopher Juul-historie. Super godt kørende uden at få en skid ud af det, siger Orica-rytteren og får dog tvunget et smil frem - også typisk Christopher Juul!

Kyllingen: Her er fremtidens Tour-konger

Stortalent snuppede DM i forrygende spurtopgør

Fuglsangs Tour-mirakel: Er blevet far - en uge inden Touren

Officielt: Endnu en dansker klar til årets Tour de France

Juniorrytter vinder DM for anden gang på tre dage

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?