Ærgerlig løbsdirektør: 'Nogle ryttere ville hellere have et varmt bad'

Løbsdirektør Jesper Worre var ’brandærgerlig’ over aflysningen af 2. etape af Danmark Rundt, for havde rytterne fortsat bare 20 kilometer mere, ville vejrforholdene forandre sig til det bedre, mener han

Rytterne gennemførte ikke anden etape. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Rytterne gennemførte ikke anden etape. Foto: Tim Kildeborg Jensen

ODENSE (Ekstra Bladet): Idéen om at flytte Danmark Rundt fra begyndelsen af august til midten af september bliver nok en af dem, som løbsdirektør Jesper Worre vil ønske, han aldrig førte ud i livet.

Med aflysningen af 2. etape på grund af hårdt vejr på Sydfyn må han erkende, at Danmark Rundt nok er bedst tjent med at ligge i forlængelse af Tour de France. Og faktisk har han allerede ansøgt den internationale cykleunion UCI om at lægge løbet fra 1. til 5. august 2018.

- Det er brandærgerligt over for cykelløbet og over for alle de mennesker, der har lagt et meget stort arbejde i det her, at løbet blev stoppet, sagde Worre, da han nåede frem til Odense efter den fejlslagne mission på Sydfyn onsdag.

- Det er ærgerligt, hvis vi kunne være kommet til Odense, hvis bare vi var nået til forplejningszonen. Jeg havde håbet, vi kunne nå frem til forplejningen, men sådan skulle det ikke være, sagde Worre, som var fast overbevist om – og siden blev bekræftet i – at det værste vejr ville være overstået ved forplejningen ved Fåborg, cirka 65 kilometer fra målet i Odense.

Rytterne valgte imidlertid 20 kilometer fra forplejningen at sige stop – hvorefter de på cyklen hastede mod deres hoteller.

- Der var ryttere, der hellere ville hjem og have et varmt bad. Der var også nogle, der hellere ville køre cykelløb, men der var altså flere, der hellere ville have et varmt bad. Sådan er det, sagde Worre og understregede, at det var rytterne og ikke arrangørerne eller UCI-kommissærerne, der sagde stop.

Det skete i kraft af den såkaldte ’bad weather protocol’, som sikrer rytterne ret til at sige stop i vejr, der bringer deres sikkerhed i fare.

- ’Bad weather protocol’ bliver brugt, når der køres cykelløb nede i Qatar i 50 graders varme, og når alle får sand i munden. Og de bliver brugt, når der køres i bjerge i snestorm i minusgrader, sagde Worre.

- Vi havde ikke troet, at protokollen skulle komme i brug her i kongeriget.

Der er hård vind på Sydfyn. Foto: TIM KILDEBORG JENSEN Cykling - 13. sep. 2017 - kl. 15:44 Kæmpe drama i Danmark Rundt: Etapen annulleret midt i skov

Se også: Storhold jagter endnu en dansker: Her er det nye stjernekuld

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen