Afslører årsagen: Nej tak til regning på 425.000 kroner

I en aktindsigt fremgår det, at Tønder Kommune sagde nej til at betale 425.000 kroner for at afvikle enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt

- Vi kommer kun de steder, hvor vi er velkomne. Det troede vi også, at vi var i Tønder, siger Jesper Worre til JydskeVestkysten. Foto: Ernst van Norde
- Vi kommer kun de steder, hvor vi er velkomne. Det troede vi også, at vi var i Tønder, siger Jesper Worre til JydskeVestkysten. Foto: Ernst van Norde

Et sent afslag fra Tønder Kommune er årsagen til, at cykelløbet PostNord Danmark Rundt til sommer afvikles uden enkeltstart for første gang i løbets historie.

Løbsarrangør Jesper Worre havde udset sig Tønder som værtskommune for tidskørslen, men et flertal i Tønders byråd vendte tommelfingeren ned, da man blev præsenteret for prisen for arrangementet.

Regningen fra løbsarrangøren lød på 425.000 kroner, viser en aktindsigt, som JydskeVestkysten har fået.

Beløbet var over smertegrænsen i grænselandet, og derfor valgte Tønder i september at sige nej tak. Det betyder, at etapeløbet i august for første gang bliver afviklet uden en enkeltstart.

- Vi er ikke vant til at få et nej. Når vi er nået så langt, at vi sender en ansøgning, så har der været kontakt forinden. Vi kommer kun de steder, hvor vi er velkomne. Det troede vi også, at vi var i Tønder, siger Jesper Worre til JydskeVestkysten.

Den manglende tidskørsel var da også det mest iøjnefaldende, da Worre i december præsenterede ruten for løbet, der kaldes Danmarks største årligt tilbagevendende sportsbegivenhed.

- Det er ret kontroversielt, for vi har altid kørt enkeltstart. Men der er mange cykelløb, der ikke har en enkeltstart, og nu tænkte vi, at vi også vil prøve det.

- Der er nogle ryttere, der synes, at enkeltstarten er irriterende, og nogle ryttere, der vil savne den. Sådan vil det være. Nu må vi se, hvad reaktionerne bliver, men vi tror ikke, det gør noget for spændingen - måske kan den endda blive endnu større, sagde Jesper Worre dengang.

PostNord Danmark Rundt begynder 11. august i Struer og slutter 15. august på Frederiksberg.

Gerwyn Price jublede tidligere i turneringen, da han avancerede, men i semifinalen skuffede han sig selv. Foto: Steven Paston / Ritzau Scanpix. Anden sport Hadsk stemning: - Jeg er pissetræt af mig selv

Jesper Hansen blev professionel på Team Tinkoff-Saxo i 2014, hvor han kørte i tre sæsoner. Derpå kørte han to sæsoner på Astana, før han altså i 2019 fik kontrakt med franske Cofidis. Foto: Ernst van Norde. Cykling Mødt med enorme forventninger: Sæson knust

Jakob Fuglsang kørte i år sin bedste sæson nogensinde. Sejren i monumentet Liège-Bastogne-Liège var højdepunktet. Foto: AP Photo/Peter Dejong/Ritzau Scanpix Cykling - Det er noget af det mest tossede - nogensinde!

295 kommentarer
Vis kommentarer