Afslører uhyggelige detaljer om overfald: Kan have kørt sit sidste løb

Den tidligere toprytter Oscar Sevilla frygtede at blive stukket med kniv, da han blev overfaldet på en træningstur, og nu overvejer han, om tiden er inde til at stoppe karrieren

Oscar Sevilla (tv) og Jan Ullrich ved præsentationen af det tyske storhold T-Mobile før Touren 2006. Ingen af de to fik lov at stille til start, da de blev hvirvlet ind i bloddopingskandalen Operación Puerto. Foto: AP / Peter Dejong.
Oscar Sevilla (tv) og Jan Ullrich ved præsentationen af det tyske storhold T-Mobile før Touren 2006. Ingen af de to fik lov at stille til start, da de blev hvirvlet ind i bloddopingskandalen Operación Puerto. Foto: AP / Peter Dejong.
Følg Cykling

Mens formentlig østeuropæiske tyvebander i flere år har plyndret cykelhold i Europa og er sluppet af sted med hundredvis af cykler for millioner af kroner med indbrud i materielvogne om natten, er banditter i Colombia skredet til en mere brutal metode, nemlig overfald på åben gade.

For nylig gik det ud over den tidligere Tour-rytter Oscar Sevilla, som på en træningstur blev stoppet af en flok bøller, der ville have fat i hans kostbare racercykel.

Sevilla brækkede hånden i tumulten, hvor røverne også tog hans hjelm og hans briller, før de stak af i en ventende taxi. Oplevelsen var så barsk for den 41-årige spanier, der har boet ni år i Colombia og kører for kontinentalholdet Medellin, at han nu overvejer omsider at indstille karrieren.

- Jeg blev overfaldet af fem eller seks personer bevæbnet med knive og kæppe. De angreb mig med kæppene og trak i min cykel, og jeg bad dem om ikke at slå. De kunne bare tage min cykel, min hjelm, mine sko, mine briller, fortæller Sevilla til avisen AS ifølge cyclingnews.com.

- Jeg var bange for knivene, men heldigvis var det hele hurtigt overstået, og de forsvandt, da naboerne begyndte at råbe op.

- Min hånd blev vredet bagover, og jeg fik et slag i ribbenene. Det var forfærdeligt, fortæller Sevilla, som ud over den brækkede hånd pådrog sig brud på to ribben.

Billeder af Oscar Sevilla på hospitalet er af forskellige medier lagt på Twitter:

Den stjålne cykel på siden fundet af politiet, som har identificeret overfaldsmændene som medlemmer af en bande, der har begået lignende overfald tidligere. I månedsvis har ordensmagten jagtet banden, skriver cyclingnews.com.

Oscar Sevilla indstillede sin professionelle karriere i Europa, da han i 2006 som hjælperytter for Jan Ullrich på T-Mobile blev hvirvlet ind i bloddopingskandalen Operación Puerto. I Sydamerika fortsatte han sin karriere på mindre hold, men det kan være slut nu.

- Jeg vil være bange for at køre ud at træne på min cykel. Indtil nu er sådan noget aldrig hændt mig, men det skete nu, mens jeg mindst ventede det. Jeg har endog sagt til min kone, at jeg ikke ved, om jeg vil fortsætte karrieren, siger Sevilla.

- Jeg er tæt på et karrierestop, men cykling vil altid være en del af mit liv, siger Oscar Sevilla.

Sevilla skubbes i gang efter et styrt på første etape af Tour de France 2004, da han kørte for det schweiziske Phonak-mandskab. Foto: AP /Laurent Rebours.
Sevilla skubbes i gang efter et styrt på første etape af Tour de France 2004, da han kørte for det schweiziske Phonak-mandskab. Foto: AP /Laurent Rebours.

I sin storhedstid kørte Sevilla for det spanske Kelme-hold i seks sæsoner, før han i 2004 skiftede til det berygtede Phonak-mandskab, som fik først Tyler Hamilton og siden Floyd Landis knaldet for bloddoping. I 2005 skiftede Sevilla til T-Mobile, som blev skandaliseret året efter med Operación Puerto.

Siden blev Sevilla en del af det kontroversielle Rock Racing-mandskab, som sikrede sig omtale ved at hyre tidligere dopingsyndere som for eksempel Tyler Hamilton.

Tidligere Tour-stjerne tæsket på åben gade: Se billedet her

VM-håb bestjålet: ’Hvordan fanden kunne det ske?’

Dansk cykelhold groft bestjålet før enkeltstart

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+