Afsløring: Dansk Tour-stjerne får kæmpe tilbud

Michael Valgren er en af de mest eftertragtede ryttere i feltet, og Astana har for nylig lagt en fed kontrakt på bordet for at sikre sig danskeren i yderligere to år

Hør her, hvad den tidligere cykelrytter Michael Rasmussen synes om stjernen Michael Valgren.
Følg Cykling

LA-MOTHE-ARCHARD (Ekstra Bladet): Da Michael Valgren som Team Tinkoff-rytter for tre år siden blev nummer to i forårsklassikeren Amstel Gold Race fødtes på det kasakhiske Astana-mandskab en plan om at hente danskeren til holdet og sikre ham optimale forhold for at udnytte sit potentiale fuldt ud.

Det er lykkedes i år med Valgrens sejre i Omloop Het Nieuwsblad og Amstel Gold Race, og nu er Astana ifølge Ekstra Bladets oplysninger gået i offensiven for at forlænge samarbejdet, så det gælder til og med 2020. Et kontrakttilbud skal være blevet lagt på bordet for godt en uge siden.

Mens Fuglsang tjener en million euro årligt og er Danmarks bedst betalte cykelrytter, rykker Valgren – hvis han takker ja til kontrakten – også økonomisk tæt på sin holdkaptajn.

Det er rimeligt at antage, at Astana har tilbudt en årsløn på omkring 750.000 euro, cirka 5,6 millioner kroner. De seneste to sæsoner har Valgrens løn ligger i omegnen af tre millioner kroner.

- En million euro er mange penge. Der er vi ikke, når det gælder Valgren. Det er nok næste skridt for ham, siger en kilde på Astana til Ekstra Bladet.

Tour-ekspert overrasker: Derfor skal du holde dig fra stjernesprintere

Andre hold i feltet er uden tvivl også interesserede i at få Valgrens underskrift på en kontrakt, så Astanas tilbud kan let blive matchet og overgået.

Torsdag på Astanas teamhotel, Brit Hotel Vendée Mer i La-Mothe-Archard, fastslog Valgren, at hans fremtid ikke er på plads.

- Man har altid noget at bevise, og Touren er det bedste udstillingsvindue. Kan jeg bevise noget her – om det så er at være en hjælperytter i verdensklasse eller etapevinder – så gør jeg hellere end gerne det, sagde Valgren.

Ved samme lejlighed lod han forstå, at han ikke er ubetinget tilfreds med forholdene på Astana, idet rytterne for eksempel ikke har en enkeltstartscykel til rådighed til træning derhjemme.

- Det har været vores akilleshæl, at vi ikke har en enkeltstartscykel derhjemme. Det er lidt uprofessionelt, så det er en grund til, at vi ikke har været ovenpå (når det gælder holdtidskørsel, red.), sagde Valgren.

- Det er ingen kritik som sådan. Det er bare ikke godt nok (at rytterne ikke har en enkeltstartscykel at træne på hjemme, red.). Det kan man kalde kritik, hvis man vil, men det er bare fakta.

Fuglsang åbner døren for Riis: - Helt sikkert meget interessant

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind