Annonce:
Annonce:

Afsløring: Riis med nyt storhold - jagter superstjerne

Danskeren er allerede i fuld gang med at samle et storhold og går målrettet efter Tinkoff-stjerne, erfarer Ekstra Bladet

Hør mere om afsløringen her
Annonce:
Følg Cykling

Bjarne Riis er udpeget til chef for det ambitiøse cykelprojekt med den stenrige prins Nasser bin Hamad al-Khalifa af Bahrain som økonomisk bagmand og ejer. Det oplyser en kilde med forbindelse til inderkredsen omkring Riis til Ekstra Bladet.

Kilden bekræfter dermed oplysninger fra cyclingnews.com, som i weekenden rapporterede, at den danske manager gør comeback i det professionelle felt på et team på højeste niveau. Ekstra Bladet har sikret sig, at der ikke er tale om én og samme kilde.

Går efter Sagan
Efter alt at dømme går planen for Bahrain-projektet ud på at overtage den World Tour-licens, som bliver ledig, når russiske Oleg Tinkov trækker sig ud af cykelsporten ved årets udgang. Målet er at få verdensmester Peter Sagan som topnavn i næste sæson.

Annonce:

Slovakken har kontrakt med Tinkov i 2017, og hvis Bahrain-prinsen erhverver Tinkovs World Tour-licens, kunne Sagan følge med til det nye hold. En alvorlig forhindring er, at den russiske excentriker nærer stærk modvilje mod Bjarne Riis og kun nødtvungent vil hjælpe danskeren på vej i et comeback.

Cykelsponsor
Det ville dog kun være indirekte, at Tinkov skulle handle med Riis, idet ejerskabet af det nye hold ligger fuldt og helt i Bahrain. Riis har ifølge Ekstra Bladets kilde ingen ambition om igen at eje et hold med de bekymringer, det fører med sig. Han ønsker snarere at være den, der sammensætter holdet, træffer de sportslige beslutninger og sikrer holdet optimale tekniske forudsætninger for at blive et vinderhold.

Riis og Seier vil forandre cykelsporten

Riis skulle ifølge Ekstra Bladets kilde allerede være i gang med at forhandle med materielsponsorer. For cyklernes vedkommende står valget angiveligt mellem Specialized – på grund af Peter Sagans personlige sponsorat med dette firma – og Cervélo, som Riis frem til 2009 havde som cykelsponsor på Team CSC.

Annonce:

Ekstra Bladets kilde mener at vide, at tidligere Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen også har en finger med i spillet i Bahrain, idet Saxo Bank, som Seier Christensen fortsat ejer 26 procent af, skulle vende tilbage som sponsor.

Seier Christensens rolle skulle bestå i at være forbindelsesled mellem team og sponsor. Han er udtrådt af Saxo Banks daglige ledelse, men som medejer af virksomheden løser han fortsat ad hoc-opgaver for banken.

Saxo Banks rolle
Saxo Bank skal ifølge Ekstra Bladets kilde have indgået en treårig sponsoraftale med Bahrain-holdet til en værdi af samlet 11 millioner euro – cirka 82 millioner kroner.

En fornyet sponsoraftale med et cykelhold strider imidlertid imod de meldinger, der kom fra Saxo Bank, da sponsoratet af Oleg Tinkovs hold udløb ved årsskiftet. Direktør Kim Fournais slog da fast, at det var tid til at holde pause med de store sponsorater i sport.

Lars Seier afviser Tinkov-rygte

Tirsdag meddelte Cathrine Kier, som er kommunikationschef i Saxo Bank, at banken ingen kommentarer har til Ekstra Bladets oplysninger om projektet i Bahrain.

Annonce:

Om Bahrain-holdet har nogen sammenhæng med ’The Riis-Seier Project’, som makkerparret Bjarne Riis og Lars Seier Christensen præsenterer i morgen i København, er stadig uvist.

Det drejer sig om ’et bredere projekt, som har til formål at skabe et stærkere, økonomisk fundament end det, man normalt forbinder med et cykelhold’, som Seier Christensen har forklaret på sin hjemmeside, seiercapital.com.

Umiddelbart lugter det ikke meget af Bahrain og en stenrig prins, som smider hundredvis af millioner kroner i et cykelhold for sin egen fornøjelses skyld. Torsdag bliver alle meget klogere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: