Afsløring: Succes-dansker skifter storhold

Dansk stortalent skifter i næste sæson til Astana, erfarer Ekstra Bladet fra kilder i Tourkaravanen

Følg Cykling

BRIANÇON (Ekstra Bladet): Endnu skulle kontrakten ikke være underskrevet, men Ekstra Bladets kilder i Tour-karavanen lader forstå, at det danske stortalent Magnus Cort Nielsen i næste sæson kører for Astana og altså tilslutter sig feltets store danskerhold.

Magnus Cort Nielsen forlader det australske Orica-Scott efter tre succesrige sæsoner. Med senest to etapesejre i Vuelta a España er danskeren en yderst eftertragtet sprinter og klassikerrytter, og det vil kunne aflæses på hans næste lønseddel.

Orica-Scott har ganske enkelt ikke kunnet matche, hvad Cort er blevet tilbud på Astana, siger en kilde til Ekstra Bladet. Hvad Cort kommer til at tjene næste år, har ikke været muligt at få oplyst.

Ud over Cort Nielsen bliver også træneren Rune Larsen, som er en vigtig samarbejdspartner for både Jakob Fuglsang og Michael Valgren, næste år ansat på Astana.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Magnus Cort Nielsen, som ikke ønsker at kommentere sin kontraktlige situation. Samme melding kommer fra Orica-teammanager Matt White, som ved bussen i startområdet før 18. etape torsdag mødte enhver forespørgsel om Cort Nielsen med tavshed.

Den anden danske rytter på Orica-Scott, Chris Juul Jensen, har i øvrigt forlænget sin kontrakt med holdet i to år, erfarer Ekstra Bladet. Det bliver ifølge vore oplysninger offentliggjort i løbet af et par dage.

I øjeblikket kører fire danskere på Astana. Ud over Fuglsang og Valgren er det Jesper Hansen og Matti Breschel. Også den danske sportsdirektør Lars Michaelsen er ansat på Astana.

Enspænder undgik feltet: Smidt ud for at køre i bil på hviledag

Touren ude af kontrol: Topryttere angrebet af bevæbnede tilskuere

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.