Annonce:
Annonce:

Afsløring: Turbulent tid kulminerer - Cykelunion fyrer direktøren

En turbulent tid i dansk cykling er kulmineret med en fyring af direktøren, som skulle rette op på den elendige økonomi

Dansk cykling er rent organisatorisk et kaos. Nu bliver direktøren fyret efter blot et års ansættelse. Foto: Jonas Olufson.
Dansk cykling er rent organisatorisk et kaos. Nu bliver direktøren fyret efter blot et års ansættelse. Foto: Jonas Olufson.
Annonce:
Følg Cykling

Millionunderskud og deraf følgende interne stridigheder har i årevis kendetegnet Danmarks Cykle Union (DCU), og det er ikke slut endnu. Ekstra Bladet kan afsløre, at unionens direktør, Per Henrik Brask, er blevet fyret og fratræder med øjeblikkelig virkning.

Den officielle meddelelse kommer i eftermiddag, oplyser en kilde til Ekstra Bladet. Begrundelsen for fyringen er den enkle, siger kilden, at samarbejdet slet ikke har fungeret.

Per Henrik Brask blev ansat for et år siden på et tidspunkt, da unionens økonomi var kørt i sænk. En væsentlig årsag til det var, at den tidligere direktør, David Gullberg, ikke holdt bestyrelsen tilstrækkeligt orienteret om økonomien, som var på vej direkte i afløbet, og at bestyrelsen derfor ikke i tide kunne gribe ind.

Annonce:

Det er den forklaring både den tidligere formand Niels Sørensen og den nuværende, Henrik Jess Jensen, har givet. Ansættelsen af Per Henrik Brask skulle være første skridt i en tvingende nødvendig, økonomisk genopretning.

DCU har måttet låne penge af Danmarks Idræts-Forbund for overhovedet at kunne drive butikken videre. Per Henrik Brask og David Gullberg efterfulgte Jesper Worre på posten som direktør for unionen.

Siden da er økonomien løbet løbsk. Så ringe står det til nu, at en stribe unge talenter selv må betale, hvis de vil forsvare de danske farver ved VM om to uger. Herrernes deltagelse ved EM blev helt opgivet på grund af pengemangel.

Det har ikke været muligt at træffe Per Henrik Brask for en kommentar. Heller ikke DCU-formand Henrik Jess Jensen har besvaret Ekstra Bladets opkald.

Dansk mester skal selv betale for VM-enkeltstart

Krav til talenter: Betal selv VM-billet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: