Alberto Contador beholder mundkurven på

Den spanske stjernerytter afventer udviklingen i de kommende dage, før han vil udtale sig i Riis-sagen

Alberto Contador mister med Bjarne Riis en af hovedårsagerne til sin nylige kontraktforlængelse, men vil dog stadig ikke kommentere sagen. (Foto: AP)
Alberto Contador mister med Bjarne Riis en af hovedårsagerne til sin nylige kontraktforlængelse, men vil dog stadig ikke kommentere sagen. (Foto: AP)

Med Bjarne Riis' exit fra cykelholdet Tinkoff-Saxo har holdets topnavn, Alberto Contador, mistet en af sine faste støtter i jagten på den kombinerede Giro d'Italia- og Tour de France-triumf, som er målet for ham i år.

Den spanske rytter har aldrig lagt skjul på, at han har været meget tilfreds med samarbejdet med danskeren - senest, da det i sidste uge kom frem, at Riis var suspenderet.

- Riis er en meget vigtig person for min karriere, lød det kortfattet fra den spanske stjernerytter.

Den tidligere Tinkoff-Saxo-rytter Anders Lund mener ikke, der er nogen, der vinder på fyringen af Bjarne Riis. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Tidligere Tinkoff-rytter om Riis-exit: Ingen vindere

Søndag sluttede samarbejdet mellem Riis og Contador, da Team Tinkoff-Saxo i en pressemeddelelse meddelte, at Riis forlader holdet med omgående virkning.

Contadors mund er indtil videre lukket for yderligere kommentarer om den dramatiske udvikling. Det oplyser hans pressetalsmand, Jacinto Vidarte.

- I øjeblikket henholder vi os til den officielle pressemeddelelse fra holdet, hvor der stod, at der ikke er yderligere kommentarer til sagen. Det har Alberto heller ikke.

- Måske vil vi på et tidspunkt i de kommende dage udsende en erklæring, men lige nu afventer vi, hvad der skal ske omkring holdet, og hvordan udgangen på denne sag bliver, siger Vidarte.

Det er kun få uger siden, Contador forlængede sin kontrakt med Tinkoff-Saxo for endnu en sæson, så kontrakten løber til udgangen af 2016.

Oleg Tinkov var glad under Tour'en, og han er også glad for, at Alberto Contador nu har forlænget (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Tinkov jubler: Stjernen forlænger

Ved den lejlighed angav han Riis som en af grundene til, at han valgte at fortsætte på Oleg Tinkovs mandskab.

- Det er allerede fem år, at jeg har arbejdet med Bjarne Riis, og muligheden for at fortsætte i endnu et år er tilfredsstillende, sagde Contador ved den lejlighed.

Bjarne Riis hentede Alberto Contador til det daværende Saxo Bank-Sungard forud for 2011-sæsonen.

3 kommentarer
Vis kommentarer