Alletiders bedste dropper rekordmanden på sit drømmehold

Alletiders bedste cykelrytter, Eddy Merckx, har set helt bort fra sin største konkurrent på brostenene, Roger de Vlaeminck, i sit Paris-Roubaix-dreamteam

Roger de Vlaeminck og Eddy Merckx er klar til start i Paris-Roubaix i 1976, da krigen mellem Brooklyn-holdet og Molteni-mandskabet var på sit højeste. Det år var det overraskende ikke en af de to, der vandt, men derimod deres landsmand Marc Demeyer. (Foto: Presse
Roger de Vlaeminck og Eddy Merckx er klar til start i Paris-Roubaix i 1976, da krigen mellem Brooklyn-holdet og Molteni-mandskabet var på sit højeste. Det år var det overraskende ikke en af de to, der vandt, men derimod deres landsmand Marc Demeyer. (Foto: Presse

Nu blusser den op igen. Rivaliseringen mellem de belgiske cykel-ikoner Eddy Merckx og Roger de Vlaeminck.

I 1970'erne kæmpede de om at være den bedste. Merckx, 'Kannibalen', vandt grådigt alle slags løb, men de Vlaeminckx kunne hamle op med ham i klassikerne.

Faktisk var nu 68-årige Roger de Vlaeminck indtil Tom Boonens fjerde sejr i 2012 eneste mand, der kunne overgå Merckx' tre sejre i brostensløbet over dem alle, Paris-Roubaix.

Den tidligere cykelcross-rytters teknik på brostenene var enestående - men det er altså ikke nok for Eddy Merckx, der er gået let og elegant udenom sin store konkurrent, da han af L'Équipe er blevet bedt om at stille sit drømmehold til 'Helvede i Nord'.

Philippe Gilbert kan være sat lidt tilbage i Ardenner-klassikerne, efter at han fredag måtte opereres efter at være blevet overfaldet af to fulde mænd. (Foto: Zumapress) Cykling Superstjerne opereret efter overfald af fyldebøtter

I stedet har Merckx peget på en anden landsmand, Rik Van Steenbergen, som sin medkaptajn. Et fint valg, da Van Steenbergen vandt Paris-Roubaix to gange.

- Et hold har brug for en sprinter, der kan afgøre tingene i Roubaix og i Flandern Rundt. Hans erfaring og udholdenhed er essentiel i de to klassikere, siger Eddy Merckx.

Og den belgiske baron er godt klar over, at hans fravalg af de Vlaeminck måske ikke er det mest populære.

- Han bliver nok ikke glad for det, når han finder ud af det, men det er bare ærgerligt. Det må han komme sig over, siger Eddy Merckx.

Han har valgt at sætte et hold, der kan fungere i stedet for blot at vælge alle de bedste gennem tiderne.

Bjarne Riis er for sent ude i forhold til et comeback i 2017. Han skal finde en hovedsponsor, før han kan begynde at bygge sit hold op. (Foto: Lars Poulsen). Cykling Riis mangler penge: Løbet er kørt

Af samme grund er Fabian Cancellara og Tom Boonen altså fravalgt til fordel for slidertyper, der kunne æde sig selv for deres kaptajner.

- Det var ikke let, men det var værd at gøre.

- Jeg ville dele lederrollen med Rik Van Steenbergen, og det ville også have været godt at have en rytter som Stijn Vandenbergh med som holdkammerat.

- Rytterne er fra forskellige perioder, da taktikken var anderledes. Men brostenene er de samme, siger Eddy Merckx, der altså afventer en kommentar fra sin gamle konkurrent.

0 kommentarer
Vis kommentarer