Alt er på plads: Vidunderdreng scorer monsterkontrakt

Remco Evenepoel har forlænget sin kontrakt med Deceuninck-QuickStep for yderligere fem år, så den løber frem til 2026

Remco Evenepoel bliver en fast del af Deceuninck-QuickStep frem til 2026. Foto: Bernd Thissen/dpa/Ritzau Scanpix
Remco Evenepoel bliver en fast del af Deceuninck-QuickStep frem til 2026. Foto: Bernd Thissen/dpa/Ritzau Scanpix
Følg Cykling

Et af cykelsportens allerstørste talenter fik onsdag fremtiden banket endegyldigt på plads.

Her annoncerede Remco Evenepoel og Deceuninck-QuickStep nemlig, at parterne har forlænget samarbejdet i yderligere fem år, så de to nu har papir på hinanden frem til og med 2026. Det oplyser holdet på sin hjemmeside.

- Jeg føler mig beæret over at have skrevet under for de kommende fem år. Som Patrick (holddirektør Lefevere, red.) har fortalt mig, så er det den længste aftale, han nogensinde har indgået med en rytter.

- Jeg er virkelig stolt og glad over at få lov til at blive på dette vidunderlige hold, hvopr jeg allerede har oplevet meget succes, og forhåbentlig kan vi nå vores store drømme.

- Jeg elsker det her. Atmosfæren, personalet, rytterne - alt er så familiært. For mig er det en drøm, der igen går i opfyldelse. Det er derfor, jeg føler mig rigtig, rigtig glad og glæder mig til, hvad fremtiden bringer, siger Remco Evenepoel om den usædvanligt lange kontrakt.

Den 21-årige belgier har siden 2019 vist, at han ikke blot kunne tage turen fra succesfuld junior og ind i det professionelle felt, men også dominere i mange løb.

Således er han allerede noteret for 14 sejre - og det kunne være blevet til mange flere, hvis ikke sidste sæson endte brat under Lombardiet Rundt i august.

Her røg Evenepoel adskillige meter ned i en kløft, efter at han på en nedkørsel røg ud over en bro. Det kostede et brud på bækkenet, der har holdt ham ude lige siden.

Evenepoel er dog kraftigt på vej tilbage, og han er således netop nu på træningslejr i højderne med andre fra holdet, inden han noget sent skal sæsondebutere i Giro d'Italia, der starter 8. maj.

Det så drabeligt ud, da Remco Evenepoel modtog lægehjælp efter sit uhyggelige styrt i Lombardiet Rundt. Et løb, Jakob Fuglsang endte med at vinde. Foto: Marco Bertorello/AFP/Ritzau Scanpix
Det så drabeligt ud, da Remco Evenepoel modtog lægehjælp efter sit uhyggelige styrt i Lombardiet Rundt. Et løb, Jakob Fuglsang endte med at vinde. Foto: Marco Bertorello/AFP/Ritzau Scanpix

Den lange kontrakt indikerer formentlig også, at Deceuninck-QuickStep fortsætter i de kommende år.

Rygterne har været mange omkring holdet, der efter denne sæson står uden sponsorer. Men Patrick Lefeveres trumf i ærmet har altså været Evenepoel, der kan sikre holdet økonomisk støtte i årene frem.

- Det er et vigtigt skridt for fremtiden og for holdet. Alle ved, hvad Remco er i stand til, og hvor talentfuld han er.

- Vi er glade for, at Remco fortsætter hos 'Wolfpack', og som han sagde, så håber vi, at vi kan nyde mange flere store øjeblikke sammen, siger Patrick Lefevere.

Trods sine blot 21 år har Evenepoel, der er blevet kaldt den nye Eddy Merckx, allerede vundet store cykelløb som Clasica San Sebastian, det europæiske mesterskab i enkeltstart, og han blev også nummer to ved VM i enkeltstart. Sidste år nåede han at deltage i fire etapeløb - han sejrede i dem alle.

Deceuninck-QuickStep, der har Kasper Asgreen og Mikkel Honoré i rytterstaben og Brian Holm som sportsdirektør, er det mest vindende cykelhold de seneste sæsoner. I år er det blevet til 14 af slagsen - senest Asgreens triumf i Flandern Rundt.

Kasper Asgreen vinder Flandern Rundt

Asgreens rival bøjer sig i støvet

- Bliver ikke smukkere eller større

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind